Nyhet

Microsoft har ikke tro på mus og tastatur i fremtiden

Det er håndsporing som blir greia mener selskapet.

Skal vi tro Microsoft så kommer vi neppe til å styre maskinen vår i fremtiden slik vi gjør i dag. Selv om tastaturet og musen har vært trofast ved vår siden tidenes morgen, eller i hvert fall i 50 år, tror ikke selskapet at kombinasjonen har en plass i fremtiden, avslører de i en bloggpost.

Selskapet satser allerede på en rekke områder som utvidet virkelighet og stemmestyring. Samtidig gir de ikke slipp på sitt Project Prague, et prosjekt som utvikler håndsporing. Det er i denne forbindelse at selskapet nå har sluppet to videoer som viser hvor langt prosjektet har kommet i utviklingen.

Se videoene nederst i artikkelen.

Utvikler Kinect-idéen videre

Produkter som bruker håndsporing er ikke noe nytt, hvor Microsoft har brukt en slik løsning i sine Kinect-enheter over flere år. Dog har ikke funksjonen blitt like populær som man kanskje skulle tro.

Likevel har ikke selskapet mistet troen på teknologien.

Utviklerne har tydelig fokusert mye på presisjonen, og nøyaktig hva sensorene fanger opp av bevegelsene til hendene dine. Og ting kan tyde på at selskapet begynner å få sving på sakene.

Begynner å bli naturtro

Når vi ser på en av videoene så ser vi raskt at bevegelser nå fanges opp med en helt annen presisjon enn tidligere. Og det er jo noe som må på plass for at teknologien skal ha noe mulighet til å danke ut tastatur og mus.

Sensoren fanger opp bevegelsene fra hendene dine i tre dimensjoner, og bruker Levenberg-algoritmen til å gjøre signalet best mulig. Ifølge Microsoft selv så er det nye systemet i ferd med å bli noe av det bedre på markedet.

Hva tror du om håndsporing? Tror du teknologien vil danke ut tastaturet og musen i fremtiden?

Microsoft lager også en nettleser
Den nye Edge-utgaven skal visstnok knuse Chrome i en batteritest »

(Kilde: Microsoft)

Les også
Slik installerer du Pokémon Go i noen få enkle trinn
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
Mad Catz R.A.T. Pro X: Mad Catz R.A.T. Pro X lar deg bygge musen din selv
Les også
Pekeredskapet som ikke lar seg danke ut
annonse