Tek.no

Nyhet

Fotografisk oktoberfest: Bildene

Foto: haakonts
Are Thunes Samsonsen
9 Nov 2007 04:00

Den fotografiske oktoberfesten på Akam ble mer eller mindre spontant startet etter at kimare la ut dette innlegget på forumet. Han hadde fått idèen å begrense seg til èn brennvidde i en hel måned, for å skjerpe seg fotografisk, og ønsket å dele den tanken med de andre forumbrukerne. "I oktober har jeg gitt meg følgende utfordring. 35mm f/2 skal være det eneste objektivet som er festet på min KM5D" skrev han, uten å vite at dette kom til å ta til de grader av.

Foto: Anew

Ikke lenge etter, på første oktober, kunne Akam melde at Japan Photos sjef Stephan Stein syntes tiltaket var så bra at han spontant tilbød seg å sponse de deltagerne som fullførte med opp til tre plakatstørrelse utskrifter hver, og antallet deltagere steg drastisk. Hele 76 forumbrukere meldte seg etterhvert på, og selv om ikke på langt nær alle har fullført, har prosjektet som begynte med èn brukers utfordring til seg selv blitt noe av det mest populære av fotoaktiviteter vi noensinne har hatt.

Prosjektets suksess vil utvilsomt føre til flere lignende prosjekter, forhåpentligvis med sponsing fra en eller annen kant, slik at deltagerne får en liten "gulrot" for sine aktiviteter. Vi kommer selvsagt tilbake til dette ved en senere anledning.

Foto: kimare

Som overskriften antyder er deltagernes tre bilder hver nå klare, og du finner dem i denne forumtråden. Linker til alle deltagernes respektive tråder finner du her - også de som ikke fullførte.

Til slutt vil vi bare si at vi synes nivået har vært meget høyt under dette prosjektet, og vi er ikke så rent lite imponert over alle de gode bildene vi har sett i løpet av måneden. Det er tydelig at en slik øvelse som dette har skjerpet folk betraktelig, og de deltagende fotografene har utfordret seg selv og vokst med oppgaven. Vi kan bare gratulere alle som deltok og fulgte med, og gratulere!

Vi retter også en stor takk til kimare som startet ballet, og Japan Photos sjef Stephan Stein som valgte å sponse det av ren og pur idealisme!

Flere prosjekter kommer - det lover vi!

Les også
Oktoberfest også i 2009
Les også
Fotografisk oktoberfest 2008
annonse

Les også