Til hovedinnhold

Her er kortet Geforce GTX Titan satt rekorder på

EVGAs rekordkort er snart klar.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
I/O-panelet.
Tilkoblinger.
Ekstra strøm må man ha.

Hardware.no/Hannover: Husker du rekordene som ble satt med Nvidias GTX Titan-skjermkort kort tid etter at det ble lansert?

Det var overklokkeren k|ngp|n som stod for overklokkingen, som førte til at en rekke rekorder i ulike testprogrammer falt. Utstyret han brukte kom stort sett fra EVGA, og nå er hovedkortet han brukte snart klart for markedet.

Det heter «X79 Dark», og ble trukket frem på et lukket møterom her på CeBIT-messen. PR-ansvarlige Joanna Scott er tydelig stolt over dette hovedkortet, som enn så lenge fremstår som en prototype.

– Dette kortet har alt du trenger, virkelig noe for den kravstore brukeren, og ikke minst overklokkeren, sier Scott.

Ekstra strømtilkoblinger

Av de mest spesielle egenskapene finner vi en ekstra åtte-pins-strømtilkobling for prosessoren. Normalt sett har du ikke bruk for denne, men om du skal drive med litt ekstrem overklokking kan det være greit å ha litt ekstra i bakhånd.

I tillegg er det en ekstra seks-pins-tilkobling i nederkant av hovedkortet, som skal gi ekstra kraft til skjermkort som blir overklokket.

Scott peker også på at du her finner åtte minnespor. Flere andre hovedkort har riktig nok dette, men det finnes også modeller som bare byr på fire minnespor.

Usikker på pris

På spørsmål om prisen til X79 Dark avventer Scott litt, før hun forteller at de nok blir nødt til å se seg litt til sidene før den blir satt. Med andre ord – X79 Dark kommer til å prises slik at det blir konkurransedyktig i forhold til hva konkurrentene har på markedet.

Det kan raskt bety nærmere 3000 kroner i utsalgspris her i Norge. X79 Dark kommer trolig på markedet mot slutten av april.

Asus lanserte nylig et unikt hovedkort:
Sabertooth 990FX/GEN3 R2.0 er det første av sitt slag »

Vi er på Facebook!
annonse