Til hovedinnhold

Intel avduker ny lagringsplattform

Med sine egne prosessorer, selvfølgelig.

Prosessor- og databrikkegiganten Intel har nå offisielt nappet sløret av sin nye lagringsplattform, som går under kodenavnet "Milstead". I hjertet av denne sitter selvsagt deres egne prosessorer.

Plattformen retter seg mot vanlige forbrukere og småbedriftsegmentet (SMB), med samtidig fokus på "personlig nettsky". Ifølge en rapport fra the Aberdeen Group, øker selv mindre bedrifter sin lagringkapasitet med 30% i året. Samtidig spår Gartner at en gjenomsnittlig husholdning vil trenge minst 3,3 terabyte med lagringplass i 2016. I 2011 var behovet på 464 GB.

Intel ser med andre ord at det stadig er penger å tjene i dette segmentet, og ønsker med dette å sikre sin posisjon.

Atomkraft

Forståelig nok er det Intel-prosessorer som gjelder for Milstead. Disse er i skrivende stund Atom D2550 og D2500. Begge er tokjernet, har 1,86 GHz klokkefrekvens, 1 MB L2 cache og et strømforbruk på 10 watt. Atom D2550 har i tillegg støtte for Hyper-Threading.

Disse prosessorene skal ha generelt grei ytelse, samtidig som de er strømgjerrige. I tillegg har de anstendige mulitimedieegenskaper, blant annet med maskinvareakselerering for avspilling av HD-materiale. Plattformen støtter videre digital video ut og toskjermsoppsett direkte, eksempelvis rett til TV via HDMI.

Andre viktige egenskaper er muligheter for RAID og støtte for flere operativsystemer – inkludert Windows og Linux. Plattformen skal dessuten takle opp til 4 GB minne og 14 USB-porter.

Foto: Intel

Av produsenter som allerede er på ballen med den nye plattformen, har vi NAS-modeller fra Asustor, Qnap og Thecus.

Kilde: Intel

annonse