Nvidia letter kravene for GTX Titan-skjermkortene

Partnerprodusentene får gjøre egne endringer alikevel.

I forbindelse med lanseringen av Nvidia GeForce GTX Titan, det hittil råeste skjermkortet fra Nvidia, ble det kjent at selskapet holdt partnerprodusentene skikkelig i ørene.

Produsentene fikk nemlig ikke endre noe på det originale designet, ved å hverken gi kortet en egen kjøler eller endre på spesifikasjonene. Det ledet til at hvert eneste Titan-skjermkort var helt identiske.

Nå, en uke etter lansering, kommer det frem at Nvidia har løsnet litt på jerngrepet.

Ingen endringer var tillatt

Det var det svenske nettstedet Sweclockers.com som først meldte dette, noe Nvidia har nå bekreftet overfor Hardware.no at er tilfellet. Det er ganske vanlig at de første rundene med skjermkort følger referansedesignet. Dette er en rimelig måte å gjøre det på, samtidig som man er sikker på at resultatet blir bra. Først når nye grafikkprosessorer er godt etablert på markedet pleier de mer spesialiserte kortene å dukke opp.

Det som var oppsiktsvekkende denne gangen var at selv klistremerker var forbudt på kortene. Tradisjonelt har man i det minste kunne se på kortene hvor de kom fra, selv om de fulgte referansedesignen til punkt og prikke.

Skjermkortprodusentene er fremdeles nødt til å holde seg til referansedesignen og ingen klistremerker er lov. Nvidias egen kjøler må benyttes, siden denne er den eneste Nvidia vil garantere at holder selve grafikkprosessoren kjølig nok, samtidig som lydprofilen ikke gjør så mye ut av seg.

Overklokking er greit

Det produsentene derimot får lov til er å leke med frekvensene. Dermed vil vi få se en rekke, overklokkede Titan-kort i tiden fremover, der alle har fått Nvidias velsignelse.

Produsenten EVGA var en av de som var ekstra tidlig ute. De annonserte overklokkede versjoner for en ukes tid siden, i god tid før Nvidia lettet på grepet. Dermed er det naturlig å tenke seg at de hadde fått en spesialtillatelse fra Nvidia.

GeForce GTX Titan et et brutalt skjermkort:
Se hvor vill ytelse du kan få i spill, med tre av dem i SLI »

(Kilde: Nvidia)

Les også
Nvidia GeForce GTX Titan SLI: Tre GTX Titan gir grensesprengende ytelse
Les også
Alle Titan-skjermkort er helt identiske
Les også
Nvidias Titan-skjermkort slår allerede rekorder
Les også
Nvidia GeForce GTX Titan: GeForce GTX Titan er et brutalt skjermkort
Les også
Her skal fremtidens Nvidia-skjermkort lages
annonse