Til hovedinnhold

Netflix får video med skyhøy oppløsning

Sjefen sjøl bekrefter: 4K kommer.

Niklas Plikk, Hardware.no

Representanter fra den nettbaserte videotjenesten Netflix har tidligere snakket om å sende innhold i 4K-oppløsning. Den gang var det planer om 4K om «ett år eller to», men nå tar Netflix-sjef Reed Hastings bladet fra munnen og lover 4K på Netflix allerede neste år.

Dette kom fram i et intervju med danske FutureTV, hvor Hastings luftet tankene om oppløsningen 4K UHD – som er cirka fire ganger høyere enn Full HD 1080p.

Bærbare først

Netflix' administrerende direktør tror at behovet for 4K-strømming først og fremst vil stamme fra bærbare PC-er og nettbrett, og ikke TV-er. Disse mobile enhetene har nemlig størst mulighet til å nå oppløsningen først – med størst utbredelse og kostnadseffektivitet. Derfor vil Netflix stå klar med tilbudet når dette blir stadig mer vanlig.

Hastings forventer ikke 4K over natta, men at utviklingen vil skje gradvis og at også TV-ene blir langt billigere etter hvert. Han tror heller ikke at 4K vil floppe slik stereoskopisk 3D delvis har gjort.

House of 4K

2014 er altså året når Netflix i teorien skal lansere egne 4K-videoer. Det er forventet at tilbudet hovedsakelig vil dreie seg om videotjenestens egenproduksjoner i første omgang, som den kritikerroste serien House of Cards og Orange Is the New Black – som begge er skutt i 4K.

Når det gjelder bruk av båndbredde, har Netflix' egne tester angivelig vist at det går an å levere 4K-kvalitet ved en overføring på bare 15 Mbit/s. Det er foreløpig ukjent om 4K-tilbudet blir en del av Netflix eller kommer utenom som en ekstratjeneste.

Mer egenproduksjon:
Netflix vil doble antallet egne serier »

(Kilder: FutureTV via Recordere)

annonse