Til hovedinnhold

Kickstarter-prosjekt kommer til AppWorks

Emotiv Insight har fått inn over en million dollar for å utvikle en smart hjernescanner.

For fjerde år på rad arrangerer Mobilen.no AppWorks, en konferanse for programmerere, utviklere og designere, samt startups og andre bedrifter som har interesse for apper.

Et av temaene vi fokuserer på i år er hvordan du som apputvikler eller bedrift kan lykkes med den vanskelige andre-appen. På AppWorks vil flere foredragsholdere dele sine verdifulle erfaringer, blant annet om tjenestedesign, planlegging og nye arbeidsmetoder. Wearable devices er et annet spennende tema for årets konferanse.

Vi ønsker deg velkommen til Scandic Fornebu den 6. november 2013, hvor du blant annet kan få med deg disse foredragsholderne:

Dette må du vite om tjenestedesign for å lykkes

Partner og Service designer Lavrans Løvlie i Livework kommer til AppWorks.Foto: Livework

"Ingen app kan kompensere for dårlig kundeservice". Ordene stammer fra Lavrans Løvlie i Livework, en av foredragsholdere på årets AppWorks. Med det mener Løvlie at det handler om mye mer enn bare appen. Hvis du ikke ofrer en tanke på andre aspekter enn selve appen, eksempelvis kundeservice, så skal det mye til for å lykkes med satsningen.

Lavrans Løvlie har jobbet med interaksjons- og tjenestedesign i godt over 20 år, og har blant annet undervist på flere europeiske universiteter i disse emner. For 12 år siden var han med å grunnlegge Livework, et globalt selskap som forener design og rådgivning, og der har han høstet mange erfaringer som han vil dele på årets AppWorks.

Kickstarter-prosjektet Emotiv Insight kommer

Wearable devices er på full fart inn i hverdagen, men det er mer enn bare Google Glass og skritteller-armbånd vi har i vente. Vi har hanket inn Emotiv Insight, som kommer hele veien fra San Francisco for å delta på AppWorks. I skrivende stund har prosjektet fått inn over en million dollar mer enn det de håpet på via Kickstarter, og det er fortsatt en uke igjen.

Hjerneskanneren Emotiv Insight kan blant annet måle faktorer som stress, konsentrasjonsnivå, hvor avslappet du er, eller om du virkelig lar deg engasjere eller interessere av det du holder på med. En kanskje enda viktigere funksjon er at den kan oppdage en rekke mentale kommandoer, slik at selv personer uten taleevne har mulighet til å gjøre seg forstått. Ikke overraskende skal Emotiv Insight også hjelpe deg med å oppnå enda mer optimale treningsresultater. Videre gir de ut en egen SDK, slik at utviklere får tilgang til API-et, og på den måten får anledning til å utvikle egne Emotiv-apper for andre bruksområder.

Selve dingsen er en lett plastbøyle som du fester på hodet:

Kan du stole på mikro-freelancere?

På AppWorks kommer også mikro-freelancetjenesten Elance, som nylig åpnet sitt europeiske hovedkontor i Oslo. Kjetil Olsen leder denne satsningen, og han vil fortelle litt om hvordan det er å bestille timebasert arbeidskraft på tvers av landegrenser. På denne måten er det i teorien mulig for startups og bedrifter å utvikle en app uten å egentlig kunne kode, til en overkommelig pris. For app-utviklere er det derimot mulig tilby sine tjenester på et globalt marked.

Vin-appen Vivino er blant selskapene som har benyttet Elance til å finne mikro-freelancere, og det er ett av "casene" som Olsen vil trekke frem i sin presentasjon.

Andre bekreftede foredragsholdere er dekan Beathe Due ved Høgskolen i Østfolds avdeling for informasjonsteknologi, og Snappit, som blant annet står bak den smarte mobilbestillingsappen SnappOrder. Programkomitéen jobber på spreng for å få inn 10-15 flinke foredragsholdere til, og disse vil bli annonsert fortløpende.

Velkommen til AppWorks og Gulltasten!

Parallelt med AppWorks arrangeres Gulltasten, en konferanse for telebransjen som avsluttes med prisutdelinger, festmiddag og show på kvelden. Blant foredragsholderne på denne konferansen finner vi for eksempel Telenor-leder Berit Svendsen og NetCom-sjef August Baumann, mens showet ledes av Henriette og Nilsi fra henholdsvis Torsdag kveld fra Nydalen og Senkveld.

Vi prøver å få plass til alle, men det kan være lurt å sikre seg en billett nå:

Meld deg på AppWorks / Gulltasten her

annonse