Til hovedinnhold

Visittkortet ditt er neppe like kult som dette

Programmerer lekte seg med knøttemaksinen Arduino.

YouTube

Blant såkalte minidatamaskiner er det nok fremdeles Raspberry Pi som er mest kjent, men «konkurrenten» Arduino har også gjort noen fremstøt, for eksempel i en kreativ innretning som kan sende trådløse signaler ved hjelp av alkohol.

Nå melder nettstedet Engadget om et snedig nytt bruksområdet for den lille maskinen, som kanskje kan være av interesse for bedriftseiere som ser etter originale måter å skaffe seg oppmerksomhet på.

Arduboy.Foto: Kevin Bates

Elektronisk visittkort

En amerikansk programmerer ved navn Kevin Bates har nemlig laget et ganske spesielt visittkort bygd ved hjelp av Arduino-kortet. Kortet er utformet som en mini-Gameboy som ikke bare er i stand til å vise CV-en elektronisk, men som også kan kjøre det klassiske spillet Tetris.

Bates har gitt kreasjonen sin det passende navnet «Arduboy» og beskriver det på hjemmesiden sin som et «interaktivt, digitalt visittkort». Han har riktignok ikke brukt et originalt Arduino-kort, men snarere brukt maskinvaren på et modifisert og nedstrippet kretskort.

Ved å bruke kretskortet som selve «rammen» for alle komponentene klarte han å gjøre det unike produktet bare 1,6 millimeter tykt, med både batteri, OLED-skjerm og høyttaler om bord. Til å kontrolle apparatet lagde han berøringssensitive knapper.

Vil koste 30 dollar

Arduboy er ennå på prototype-stadiet, men Bates håper å kunne produsere flere enheter for salg ved å lansere prosjektet på finansieringsnettstedet Kickstarter ganske snart. Han tar sikte på en salgspris på 30 dollar og ønsker å tilby produktet til hele verden.

For mer informasjon om hvordan oppfinneren gikk frem for å lage visittkortet kan du besøke produktsiden, og sjekk også ut demonstrasjonsvideoen under.

Har du også lyst til å leke deg med minidatamaskiner? Slik kommer du i gang med Raspberry Pi (Ekstra) »

(Kilde: Engadget)

annonse