Til hovedinnhold

Apple kjøper opp kartselskap

Locationary er en brukerdrevet handleguide.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Apple kjøper opp spennende småselskaper i en rasende fart. Sist ut er selskapet Locationary. Tjenesten som følger med henter inn informasjon fra brukere om lokale bedrifter, og plasserer denne informasjonen ut over et kart.

I dag bruker Apple tjenesten Yelp til å fylle kartene sine med ekstra bedriftsinformasjon. Det ventes at selskapet, med tiden, vil bruke Locationarys tjenester i stedet.

Blanding av Wikipedia og Gule Sider

Oppkjøpet ble bekreftet i Wall Street Journal, og journalisten beskriver Locationary som en slags blanding av Wikipedia og Gule sider.

Ved siden av informasjonen Locationary får fra brukere, har selskapet en løsning de kaller Saturn, som utveksler informasjon med andre tjenester, og som skal holde informasjonen oppdatert og ryddig.

Lanseringen av Apple Maps gikk ikke knirkefritt. Det gikk sport i å legge ut skjermskudd som dette på internett.
Det manglet en del på detaljene i selve kartbladene også.

Stormfull kartlansering

Apple lanserte sin egen karttjeneste i fjor sommer. Den erstattet Google Maps som tidligere kom forhåndsinstallert på Apples enheter.

All informasjonen som manglet i Apple Maps, og de mange merkelige landskapsbildene tjenesten viste, gjorde at den raskt pådro seg brukernes vrede. På internett gikk det sport i å finne frem de merkeligste feilene i tjenesten.

Les også: Apples kartsjef må finne ny sti

Beklaget kvaliteten, og foreslo alternativer

Det gikk så langt at Apple selv måtte beklage kvaliteten på tjenesten, og i samme slengen foreslo de hvordan misfornøyde brukere kunne benytte seg av andres karttjenester på iOS-enhetene sine. Ikke en spesielt vanlig manøver fra det holdet.

Ett år senere har kritikken i stor grad stilnet. I tillegg er Google Maps igjen tilgjengelig som installerbar app for iOS-enhetene.

Haugevis av oppkjøp

Med det nye oppkjøpet er det altså ventet at Apple vil forsøke å gjøre karttjenesten sin enda bedre. Locationary er imidlertid et av svært mange oppkjøp Apple har gjort den siste tiden.

Mellom oktober i fjor og mai i år, skal Apple ha kjøpt opp ni ulike selskaper. I det siste har det også gått rykter om at Apple ønsker å kjøpe opp Primesense, selskapet bak Kinect-sensoren som brukes i Microsofts Xbox-konsoller.

Les også: Skal ha nektet å be om unnskyldning for dårlige kart

(Kilder: appleinsider.com, guardian.co.uk)

annonse