Til hovedinnhold

Dette er de fem heteste systemkameraene akkurat nå

Vi har sjekket topplisten.

Når du klikker deg inn i Prisguiden vår vil du finne du priser på TV-er, smartmobiler, nettbrett, høyttalere, PC-er, kameraer og mye mer fra norske nettbutikker.

Vi har sjekket hvilke fem systemkameraer som det søkes og klikkes aller mest på for øyeblikket.

5. Fujifilm X-A1

X-A1 sklir inn på femteplassen blant de mest populære kameraene. Dette er en av Fujifilms nyeste X-er, en serie som er kjent for å by på avanserte og gode modeller. Dette er imidlertid en av de rimeligere modellene, som blant annet mangler X-Trans-sensoren.

Vi har testet kameraet, og ble i utgangspunktet imponert over både bruk og bildekvalitet. Fujifilms har imidlertid selv en rekke nære konkurrenter til X-A1, som raskt gjør at det kan falle mellom to stoler.

Prislappen lyder på 5500 kroner.

4. Canon EOS 70D

Det fjerde mest populære kameraet akkurat nå er et Canon-produkt, nærmere bestemt modellen EOS 70D. Det er en oppgradering av den tre år gamle modellen 60D, så utseende og byggekvalitet er ganske lik forgjengeren, mens bildebrikken og bildeprosessoren er ny.

Det er et kamera i entusiastklassen, og da vi testet det slo vi fast at det byr på alt vi forventer av funksjoner i et speilreflekskamera i entusiastklassen. Har du lyst til å oppgradere fra en begynnermodell, er dette et godt valg.

Prislappen lyder på 8200 kroner.

3. Fujifilm X-Pro1

Første pallplass går til Fujifilm – et selvskap som har sikret seg to av fem plasser på denne listen. På tredjeplass er det overraskende nok det flere år gamle X-Pro1 som dukker opp.

Det er faktisk to og et halvt år siden vi sniktittet på denne modellen, et kamera som på den tiden var en teknologispekket nykommer. Siden har blant annet X-T1 blitt lansert i samme prisklasse, men det er altså X-Pro1 som det søkes mest på akkurat nå.

Prislappen lyder på 9800 kroner.

2. Samsung NX300

Sølvplass går til Samsung med deres NX300. Dette er heller ingen nykommer, da det ble lansert for halvannet år siden som selskapets toppmodell uten søker.

Vi testet kameraet den gangen, og konkluderte med at det langt på vei minnet mer om et kompaktkamera med forvokst optikk, enn et systemkamera. Det hadde mange nære konkurrenter den gangen, og det har det for så vidt også i dag, men det er likefullt populært.

Prislappen lyder på rundt 3200 kroner.

1. Olympus OM-D E-M10

Førsteplassen, og dermed det mest populære systemkameraet akkurat nå, går til godbiten Olympus OM-D E-M10. Det er nesten like godt som toppmodellen i serien, og gir deg veldig mye kamera for pengene.

Det har riktig nok «kun» tre-akses bildestabilisator, men med mindre du har kameraet med på ekstremturer vil det ikke ha så mye å si i praksis. Det har et kompakt og hendig format, bildekvalitet på høyde med det betraktelig dyrere flaggskipet og selv mer avanserte brukere bør kunne finne seg til rette med kameraets mange tilpasningsmuligheter.

Prislappen lyder på rundt 5200 kroner.

annonse