Til hovedinnhold

LG og Samsung med hvert sitt kinomonster

Nå kommer 21:9 TV-er med 4K-oppløsning

LG

Den årlige forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas nærmer seg, og nå letter både LG og Samsung litt på sløret for hva vi har i vente. Begge selskapene kommer nemlig med hver sin enorme TV i kinoformatet 21:9 under årets kommende messe, melder Engadget.

Dermed vekker de begge til liv det samme formatet som Philips var alene om å lage for noen år siden, før de utpå sensommeren i 2012 valgte å stoppe produksjonen av sin Cinema-serie.

Buet LCD-skjerm

LGs nye 105 tommer er buet.Foto: LG

LG var først ute av de to produsentene med å avsløre sin nye 105 tommer store 21:9-TV. Den nye kjempen skal bruke LCD-teknologi i stedet for OLED, som selskapet til nå har benyttet i sine buede skjermer. Det nye panelet som brukes i denne modellen skal ha god og jevnt bakgrunnsbelysning over hele den buede overflaten, ifølge den amerikanske nettsiden.

Denne kolossen av en TV er altså også buet, og fått modellbetegnelsen 105UB9. Dermed fortsetter selskapet med sine buede TV-er som vi blant annet så under årets IFA-messe.

Enn så lenge er det ikke mange tekniske spesifikasjoner som er kjent, men det er altså snakk om en TV i 21:9-formatet som kan vise 4K-oppløsning, nærmere bestemt 5120 x 2160 punkter, fordelt utover den 105 tommer store skjermen.

Samsung følger på

Lite er kjent om Samsungs nye 21:9-TV.Foto: Samsung

Kun få timer etter LG kom Samsung med nyheten om at de kaster seg på 21:9-bølgen. De vil også komme med et 105 tommer stort beist av en TV med kinoformat.

Heller ikke her er det mange spesifikasjoner som er kjent, annet enn at det er en 4K-TV som har den samme oppløsningen som LGs alternativ, altså 5120 x 2160 piksler. Samsung hevder at dette er verdens mest buede TV.

Begge modellene blir å finne på årets CES-messe, og sannsynligvis vil vi få vite og se nærmere på disse gigantene når messen rulles i gang. Prisen er heller ikke kjent, men trolig er det snakk en kostbar affære.

Har du hørt om 4K, men er i tvil om hva det er?
Les vår guide som forklarer deg hva den nye teknologien betyr for deg »

(Kilde: Engadget)

annonse