Viaplay blir mye bedre for deg som ser film på mobil og nettbrett

Utvider kjempefunksjonen Netflix mangler helt.

Hardware.no/Oslo: Fra 34. etasje i hotell Plaza kunne Viaplays nye administrerende direktør, Rikard Steiber, i dag vise frem hva vi har i vente fra strømmetjenesten de kommende månedene.

Selskapet gjør en rekke forandringer på tjenesten sin, og ruster dermed opp for å kunne kjempe en tøffere kamp mot konkurrenter som Netflix og HBO. Ved å blant annet appellere til flere brukergrupper håper de nå å gi de store amerikanske aktørene kamp om beinet.

Lover å komme raskere med filmer

Fra filmtittler kommer på kinolerretet, til de kan leies eller kjøpes, går det ofte lang tid. Her har Viaplay tenkt å kutte ned på ventetiden, slik at du i snitt må belage deg på rundt 8 – 12 måneders ventetid fra de slippes på kino til du kan leie nyhetene.

Rikard Steiber i Viasat.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

– Vi vil tilby rundt 2000 filmtitler og rundt 10 000 episoder fra ulike serier. Men, det er allikevel ikke bare antall titler som teller, det er også kvaliteten av det du har å velge i, poengterer Steiber.

Samtidig vil Viaplay bli langt mer omgjengelig når et kommer til innhold, ved at de nå skal tilby mer for både kvinner og barn. Spesielt sistnevnte har vært omtrent fraværende til nå, et punkt selskapet må se seg grundig slått av konkurrenten Netflix. Derfor vil «Kids Zone» bli en del av tilbudet i tiden som kommer.

– Det skal komme langt mer barneinnhold enn tidligere. Barn ser ofte på det samme flere ganger, så anbefalingene til de yngste brukerne vil samtidig bli annerledes enn for voksne. Vi voksne liker som regel å se noe nytt hver gang, og ikke bli anbefalt en film vi allerede har sett, forteller Steiber.

Samtidig vil Viaplay dekke sportsinteresserte brukeres lyster.

– Vi kan blant annet tilby innhold som Formel 1, Champions League, NHL, NFL, NBA, Golf, MotoGP og Nascar, sier Steiber.

Lagre innhold inntil 30 dager

En ting som skiller Viaplay fra sine konkurrenter er muligheten til å laste ned innhold lokalt på din mobiltelefon eller nettbrett. Med en offline-modus kan du lagre så mye du vil, og se det så mye du vil, innenfor en periode på 30 dager.

– Ved å laste ned innholdet i offline-modus vil du ikke lenger være avhengig av nettforbindelse når du er på ferie eller tur, forteller Steiber.

Rikard Steiber viser frem offline-modus på mobiltelefonen. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

En annen hendig funksjon er at du i fremtiden kan få opp en trailer på TV-en din, mens du blar igjennom innhold på en annen enhet. Skulle du finne noe du vil se på kan, du sende en anmodning fra for eksempel mobilen til TV-en din, som igjen starter filmen eller serien du vil se. Skulle du ikke få tid til å se ferdig det du har begynt på, kan du snart fortsette på en annen enhet.

– Meningen er at du kan pause filmen på TV-en, ta med deg mobilen, og fortsette å se filmen på den. Skulle du ha svak dekning på veien, kan du laste ned filmen på mobilen via nettet ditt hjemme før du drar, forklarer Steiber.

I tillegg skal støtten for både Chromecast og Airplay bli bedre den fremtidige versjonen. De ulike endringene vil rulles ut forløpende ut over året, hvilket betyr at innen utgangen av 2014 skal det meste være på plass.

Enn så lenge vil prisen ligge fast på 79 kroner i måneden dersom du ikke ønsker sportspakken i tillegg. Rivalen Netflix satt nylig opp sin pris fra 79 til 99 kroner per måned. Steiber utelukker ikke en prisøkning i fremtiden.

– Akkurat nå fortsetter vi med samme pris som før. Men det er klart at det vil bli tatt opp til evaluering med jevne mellomrom, spesielt for å se om vi trenger mer penger til å kunne kjøpe inn enda mer og bedre innhold, avslutter Steiber.

Få også med deg vår store test av strømmetjeneste:
Denne har flest filmer og serier »

Les også
Netflix, Facebook og flere ber myndighetene gripe inn
Les også
Netflix lager ikke sin egen avspiller
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Netflix satt opp prisen i Norge – i Danmark går den ned
Les også
I fremtiden blir filmprisen bestemt etter skjermstørrelsen
Les også
Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge
Les også
Nå strømmer Netflix i 4K til norske brukere
annonse