Til hovedinnhold

Windows Phone øker mest

Har tosifret markedsandel i Europa – Apple innen rekkevidde.

Android er totalt dominerende i det europeiske smarttelefonmarkedet, med en markedsandel på 70 prosent. Deretter kommer Apple med 19 prosent, og Windows Phone med 10,1 prosent.

Det betyr at Windows Phone beholder sin tosifrede markedsandel tross et skuffende førjulssalg. Det gjør igjen at operativsystemet beholder posisjonen som den raskest voksende mobilplattformen i det europeiske markedet.

Nesten alt Windows Phone-salget er Nokia-telefoner. Analysebyrået Kantar World Panel mener årsaken til Nokias suksess er at selskapet har klart å kapre mange av de kundene som ennå ikke hadde skiftet til smarttelefoner. Mange av disse kundene har vært Nokia-kunder i mange år, og har gode assosiasjoner til merket.

– Nokia må angripe

– På et tidspunkt vil Nokia måtte angripe smarttelefon-konkurrentene skikkelig, men for øyeblikket fungerer Europa-strategien. Det sentrale for Nokia vil være å holde billigkundene lojale for så å oppgradere dem til middels eller høyt prisede telefoner, sier strategidirektør i Kantar World Panel, Dominic Sunnebo.

Nettstedet WP Central tror Nokias nye Android-telefoner, NokiaX er en del av planen om å få kundene inn på et lavt prispunkt, for så å oppgradere dem til Lumia-telefoner etter hvert.

De eneste markedene der Windows Phone har hatt en negativ salgsutvikling de tre månedene fram til januar 2014, er Japan og Kina. Nå knyttes det forventninger til at oppgraderingen til Windows Phone 8.1 skal gi mer fornøyde kunder og positiv omtale.

Les mer: Microsoft med nye Windows Phone-partnere

Kilde: (Windows Phone Central)

annonse