Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen

Filmselskapet vil spore opp synderne via Internett-tilbyderne.

Filmer er populære produkter å dele blant piratene, men den siste tiden har bransjen begynt å slå ganske hardt tilbake, som blant annet har ført til nedleggelse av torrentkjempen IsoHunt og en klekkelig bot for en svensk fildeler.

Nå melder nettstedet TorrentFreak at filmbransjen igjen er på krigsstien. Denne gangen gjelder det den flerfoldig Oscar-nominerte og kritikerroste filmen «Dallas Buyers Club».

Saksøker 31 pirater

DVD-en som ble brukt til forhåndsvisninger av filmen ble nemlig nylig lekket på nettet, noe som takket være den positive omtalen har ført til at filmen allerede har blitt lastet ned tusenvis av ganger.

Produsenten Voltage Pictures har bestemt seg for å ikke tolerere det inntrufne, og har nå levert et søksmål mot nedlasterne i et forsøk på å forhindre videre kopiering og distribusjon av den populære filmen.

Voltage Pictures vil kun gå etter 31 pirater i første omgang, som selskapet har identifisert IP-adressene til, men de håper senere å avsløre selve personene bak via en etterforskningsprosess som involverer Internett-tilbyderne.

Kan bli langt flere

Det er imidlertid godt mulig at selskapet vil gå etter langt flere pirater etter hvert. Filmselskapet ble nemlig beryktet i fjor da de saksøkte hele 2514 bittorrent-brukere for nedlasting av en annen kritikerrost Oscar-film, «The Hurt Locker».

Dalles Buyers Club er for øvrig en lavbudsjettsfilm som kun kostet 5 millioner dollar å lage, men som hittil har dratt inn rundt 23 millioner i inntekter.

Les også: Slik er Gets helt nye TV-tjeneste for nettbrett

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Unik norsk film-app klar i iTunes
Les også
Hulu har sett seg lei tyvtittende «pirater»
Les også
Nå går platebransjen etter YouTube-brukere
Les også
«Filmselskapenes skrekk» ble stengt ned
Les også
Kan være filmselskapenes store skrekk
Les også
Torrent-nettstedene tjener over en milliard i året
Les også
Slik er Gets helt nye TV-tjeneste
Les også
Heller smartmobil enn radio under OL
Les også
Nå kan Googles strømmepinne bli enda bedre
annonse