Tek.no

Nyhet

Facebooks Android-app har blitt mer effektiv

En tur til Afrika gjorde susen for Facebooks programmerere.

Shutterstock 140953558
24 Juni 2014 10:30

Det er ikke så ofte man får vite den direkte årsaken til at Facebook ruller ut oppdateringene sine. Den siste oppdateringen til selskapets Facebook-app har imidlertid fått en mer inngående forklaring, og den involverer – overraskende nok – en reise til Afrika.

Ufattelig treg app

Det høres kanskje merkelig ut, men det var altså etter en visitt til menneskets opphavskontinent at Facebooks utviklere bestemte seg for å oppdatere selskapets Android-app.

Grunnen var rett og slett at de oppdaget hvor ufattelig treg den var dersom du utsatte den for billige telefoner uten særlig sprek maskinvare og mobilnettet som typisk finnes i u-land. For å teste dette kjøpte de en rekke slike telefoner, og resultatene ble presentert i et detaljert blogginnlegg av en av utviklerne, Alex Sourov.

Som nevnt opplevde utviklerne appen som nærmest ufattelig treg, men det var langt fra det verste. Den krasjet nemlig også gjentatte ganger i løpet av testperioden, og de Facebook-ansatte maktet også å bruke opp en hel måneds dataforbruk på under 40 minutter.

Måtte gjøre noe

Det er ikke alle steder på denne her at det er like gode mobiltelefonkår.Foto: Shutterstock 144794197

Denne opplevelsen satte tydelig en støkk i utviklerne, som bestemte seg for at dersom appen skulle ha noen som helst mulighet til å spre seg til verdens store masser, måtte den få en real overhaling.

Og det fikk den.

For at appen skulle kjøre bedre på enkjerners-prosessorer sørget utviklerne for at appen ikke lenger lastet alle funksjonene umiddelbart, samt at nyhetsfeeden ble rykket frem i prioriteringslista. Samtidig byttet de bildeformat fra JPEG og PNG til Googles WebP-format, som forbruker mye mindre data. Bildene vil også først lastes i mobilens eget skjermformat, heller enn i et høyoppløselig bilde.

Dermed skal appen ha blitt mer effektiv, mer gjerrig og – ikke minst – en mye mer behagelig opplevelse over stort sett alle enheter. Og en annen bonus: selve appen har blitt 65 prosent slankere.

Facebook sysler med andre ting også:
Her er selskapets Snapchat-konkurrent! »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også