Tek.no

Nyhet

Nå oversvømmes vi av Swing Copters-kloner

Men hvilken er den ekte på Google Play?

Skjermdump fra Google Play
22 Aug 2014 15:00

I går ble oppfølgeren til det populære mobilspillet Flappy Bird sluppet, kalt «Swing Copters». Bare ett døgn senere er Googles applikasjonsbutikk, Google Play, oversvømt av kloner av det minimalistiske spillet.

Uventet suksess

Ingen hadde trodd at spillet til Dong Nguyen om en flaksende fugl ville bli en stormende app-suksess. Et spill som bare bestod av å trykke på skjermen på riktig tidspunkt, slik at fuglen du styrte kunne unngå noen grønne rør.

Verden tok imidlertid feil. Spillet ble en brakende suksess, og Nguyen håvet inn rundt 300 000 kroner hver eneste dag fra annonseinntekter. Da appen senere ble trukket av utvikleren selv, ville hundrevis av andre utviklere fylle tomrommet med Flappy Bird-kopier, i håp om å tjene like mye penger som Nguyen.

Nå som oppfølgeren Swing Copters har kommet til både iPhoner og Android-telefoner, har ikke de andre utviklerne villet hvile på laurbærene. Søker du etter ord som «swing», «copters» eller «swing copters», vil du bli møtt av haugevis av forskjellige alternativer.

Skumle kopier

Den enorme mengden nesten identiske applikasjoner kan gjøre det vanskelig å finne den originale utgaven for nye spillere. Det kan potensielt også gjøre det lettere for ondsinnede programmer å kamuflere seg i mengden, og utnytte det nye spillets popularitet for å bli lastet ned, skriver nettstedet Übergizmo.

Det samme skjedde da den første Android-versjonen av Instagram ble sluppet, og drøssevis av falske versjoner dukket opp. Det er ikke utenkelig at Swing Copters' popularitet vil by på samme problem.

Hvis du er ute etter den originale utgaven, kan Swing Copters bli lastet ned fra Google Play her. Husk å ta et par dype pust før du setter igang spillet, for denne appen setter virkelig tålmodigheten på prøve.

Vil du spille noe bedre enn Flappy Bird?
Disse Flappy Birds-variantene er mye bedre enn originalen »

(Kilde: Übergizmo)

annonse