Tek.no

Nyhet

Her er Dells første Chromebook

Henger seg omsider på Googles operativsystem.

Dell
12 Des 2013 09:00

Stadig flere produsenter lanserer PC-modeller basert på Googles operativsystem Chrome OS, såkalte Chromebooker, og nylig har både Acer og HP sluppet sine 11,6-tommers varianter.

Nå kaster verdens tredje største PC-produsent Dell seg også på karusellen, med en Chromebook-modell som til forveksling får samme navn som HPs miniversjon, nemlig Chromebook 11.

Rimelig undervisnings-PC

Denne får som navnet antyder også en skjerm på 11,6 tommer, og Dell skriver i pressemeldingen at maskinen primært er beregnet på undervisningsbruk, gjennom en kombinasjon av undervisningsrelaterte applikasjoner og tjenester fra både Google og Dell.

Dell har samtidig prøvd å gjøre sin nye Chromebook 11 så billig som mulig, med en startpris på under 300 dollar, altså rundt 1800 kroner. Det går selvsagt litt på bekostning av maskinvaren. Under dekselet finner vi en Haswell-basert Intel Celeron 2955U-prosessor og en SSD på relativt beskjedne 16 GB.

Når det gjelder minne kommer maskinen visstnok i to utgaver; én med 2 GB og én med 4GB. Grafikken leveres av den integrerte Intel HD-løsningen, og skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

Blir billig

Tilkoblingsmulighetene inkluderer WiFi, to USB 3.0-innganger, Bluetooth 4.0 og én HDMI-inngang. Dell har ikke oppgitt den nøyaktige tykkelsen, men sier den ligger på under én tomme, altså mindre enn 2,54 cm. Startvekten er på 1,3 kilogram, og batteriet skal vare opptil ti timer, noe som i så fall slettes ikke er verst.

I USA og Storbritannia vil 4 GB-utgaven av Chromebook 11 bli tilgjengelig i januar neste år, mens 2 GB-versjonen vil legges ut for salg en gang i løpet av første kvartal. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Acer har sluppet en oppfølger til sin Chromebook C710:
Den får kraftige oppgraderinger »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Dell saksøker egen ansatt for å ta jobb hos HP
Les også
Toshiba lanserer sin første Chromebook i Norge
Les også
Dette er Samsungs nye Chromebook
Les også
Her gjør Dell tabben som fikk dem til å trekke reklamefilmen
Les også
Chromebook tar av i USA
Les også
Dette er den første stasjonære Google-PC-en
Les også
– Google vurderer å lage sine egne prosessorer
Les også
Acers nye mini-Chromebook får knallgod batteritid
Les også
Dette er HPs nye mini-Chromebook
Les også
Googles billige bærbare PC blir langt kraftigere
Les også
AMD vil komme på innsiden av Google Chromebook
Les også
Nå blir skjermene på bærbare PC-er enda mer høyoppløste
Les også
Ny bærbar går i strupen på Apples Retina-MacBook
Les også
Her er Googles bærbare PC med knallskjerm
annonse

Les også