Nå starter krigen om feriesurferne

Chess med rekordlave datapriser i EU og EØS.

Chess har skrudd ned prisene på datatrafikk i utlandet, og lar nå kunder som har Chess Sjakk Matt-abonnement surfe for 99 øre per megabyte når de befinner seg innenfor EU/EØS-området.

Chess-sjef Arve Andreassen.Foto: Chess

–Vi halverer prisen vår fra i fjor og det er ikke mange årene siden en megabyte kostet nesten 20 kroner. Selv vi operatører anbefalte da kundene å bruke WiFi fremfor mobilnettet, sier Chess-sjef Arve Andreassen i en pressemelding.

Firegangeren hos konkurrentene

Til sammenligning tar Telenor og Telenors lavprisselskap Djuice 4,23 kroner per megabyte innenfor EU/EØS. Telenor og Djuice har imidlertid en tjeneste som heter Feriesurf EU som lar deg bruke inntil 20 MB per døgn for 29 kroner, altså 1,45 kroner per megabyte. Men etter 20 MB settes hastigheten ned – og du får ikke tilgang til ny datapakke før neste dag.

Anders Krokan i Telenor sier han ikke ønsker å forskuttere hva de kommer med av nye tilbud fremover.

– Våre kundeundersøkelser viser at ferierende ønsker makspriser og pakketilbud fremfor løpende priser. 4 av 10 sier de har samme eller større behov for å surfe på Internett når de er på ferie i utlandet. Gjennom å tilby pakker og makspris, mener vi å gi et godt svar på våre kunders behov for trygg surf i utlandet, sier Krokan.

NetCom tar 4,23 kroner per megabyte, men kjøper du en datapakke til 39 kroner betaler du full pris (4,23) for de første 9 megabytene – så kan du surfe ytterligere 21 MB «gratis». Talkmore tar 2,75 kroner per megabyte.

Oppdrag utland

One Call-sjef Øistein Eriksen forteller til Mobilen.no at de jobber kontinuerlig med å gjøre det billigere å bruke telefonen i utlandet.

– Vi har diverse planer og kommer med nyheter i vårt langsiktige «Oppdrag Utland» på det tidspunkt vi har planlagt. Vår tidsplan påvirkes ikke av hva Chess gjør eller ikke gjør, sier Eriksen.

One Call satte ned prisen til 0,99 kroner per megabyte i Russland under OL så lenge arrangementet varte, men i EU koster det fremdeles 2,50 per megabyte.

Vil senke prisene også utenfor EU

Arve Andreassen i Chess sier det er avgjørende for dem å tilby lavere priser i utlandet, siden nordmenn reiser mer enn noen gang. Med lavere priser kan kundene ifølge Andreassen tillate seg å ha tilnærmet det samme bruksmønsteret i EU-landene som hjemme, uten å bli flådd.

– Også utenfor EU-området arbeider vi med å redusere prisene, sier han.

En megabyte tilsvarer å laste inn et par vanlige nyhetsnettsider.

Les også: Nå tilbyr Telenor 4G i utlandet

Les også
Her er mobilene billigst
Les også
Det er ikke ferie å være offline!
Les også
Nå blir det billigere å surfe i EU
Les også
Mer sommersurf for bedriftskundene
Les også
Slik surfer du billigst i sommer
Les også
Tok datalagring-dom i egne hender
Les også
Lanserer mobilabonnement uten tale og SMS
Les også
Nå er det avgjort: Du slipper megaregning etter ferien
Les også
One Call CTRL blir uten kredittsjekk
Les også
Telenor gir deg 4G i utlandet
Les også
Mener One Call lurer kundene
Les også
One Call klages inn for å kalle seg «like bra» – igjen
Les også
– 5G får tusen ganger bedre kapasitet enn 4G
Les også
Disse gir deg mest for mobilkronene
annonse