Nyhet

TomTom kommer til Android

Vises på IFA denne uken.

TomTom har lenge hatt en svært god navigasjonsapp for iPhone og iPad, men Android-versjonen har glimret med sitt fravær. Inntil nå.

På IFA-messen som arrangeres i Berlin denne uken vil TomTom endelig vise frem en Android-versjon av TomTom. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Det er ikke så veldig mange opplysninger om den nye navigasjonsappen ennå, men ifølge TomTom vil appen komme med funksjoner vi allerede kjenner fra iOS-versjonene: IQ Traffic-funksjonen vil gi deg mer eksakt tidsangivelse for når du kan forvente å være fremme, basert på gjennomsnittshastigheter på den aktuelle veistrekningen på ulike tider av døgnet i stedet for fartsgrensene på strekningen. En annen funksjon, HD Traffic, koster ekstra – men gir deg trafikkmeldinger og forslag til alternative ruter ved for eksempel trafikkulykker eller veiarbeid.

– Vi tar sikte på å gjøre TomTom-innhold og tjenester tilgjengelig på så mange enheter og plattformer som mulig. Det å bringe TomTom-navigasjon til Android-smartmobiler er derfor en viktig milepæl for oss, sier sjef i TomTom, Corinne Vigreux i en pressemelding.

Android-versjonen vil bli tilgjengelig på Google Play i oktober. Pris er foreløpig ikke kjent.

Vil du vite mer om navigasjon og GPS? Sjekk vår GPS-samleside

annonse