Til hovedinnhold

Topp 3 fotballspill til mobilen

Er du fotballinteressert bør du skaffe deg disse tre appene.

Over 250 millioner verdensbeboere spiller fotball, noe som gjør fotball til den mest populære lagidretten på kloden. Av disse er svært mange også opptatt av å følge profesjonelle fotballag i nasjonale og internasjonale turneringer. Stjerner som Messi og Rooney er forbilder. Noe av det største som kan skje i livet er at favorittlaget ditt vinner ligaen og Champions League.

Å servere fotballens lidenskap og entusiasme i et spill, attpåtil et mobilspill, er ingen enkel oppgave. De fleste fotballspill som har vært å oppdrive i applikasjonsbutikkene har heller ikke vært spesielt bra. Nå begynner det imidlertid å komme et par fotballspill til mobilen som også blidgjør fansen.

Her er de tre beste fotballspillene til mobilen:

3. Football Manager Handheld 2012 (FM 2012) – iPhone/Android

Har du spilt Championship Manager eller Football Manager på PC i løpet av 2000-tallet vil mobilspillet FM 2012 virke kjent. Her skal du lede laget ditt til suksess i liga og cup, plukke en 11-er, kjøpe og selge spillere, svare på forespørsler fra media og alt annet en manager har i arbeidsbeskrivelsen sin. I FM 2012 simuleres kampene basert på dine valg, så du kan ikke selv styre spillerne under kamp.

For folk flest blir dette litt kjedelig, men for en som ser det som en æresbevisning å bli kalt "fotballhode" er dette midt i blinken. Prisen på FM 2012 er hele 70 kroner, og selv om spillet er omfattende og bra synes vi dette er litt i dyreste laget.

2. Football Kicks – Android/iPhone

Mobilspillet Football Kicks går ut på at du skal ta frispark og tjene poeng basert på hvor flink du er. Dette er et fotballspill du kan spille når du bare har et par minutter dødtid – i motsetning til mer omfattende fotballspill der du må spille hele kamper. Du bruker tommelen til å skyte ballen, enten med eller uten skru, høyt eller lavt. Det krever litt trening å få det til skikkelig, men Football Kicks byr absolutt på både utfordringer og underholdning. Spillet er gratis, men for å slippe reklamen kan du kjøpe en ny bane eller et nytt nivå for 7 kroner.

Det finnes mange tilsvarende fotballspill i applikasjonsbutikkene, deriblant Flick Soccer til Android eller iPhone som er omtrent like bra, eller Football Kicks (ikke det samme spillet) til Windows Phone.

1. Fifa 12 – iPhone (+Symbian)

Vil du spille fotballspill på en PS3, Xbox 360, Wii eller en håndholdt konsoll er Fifa 12 det beste på markedet. Det samme gjelder mobilversjonen av Fifa 12. Her får du – kanskje for aller første gang – en genuin fotballopplevelse på mobilen. Spillet har god grafikk, ekte navn på lag og spillere, håndterlige kontroller, spennende karrieremodus og mye mer. Du trenger noen minutter på å spille en kamp, men heldigvis kan du pause kampen og fortsette senere dersom du har knapt med spilletid.

Tidligere utgaver av Fifa-spillene til mobil har ikke imponert, men med Fifa 12 virker det som om utgiver EA Sports helt klart er på rett spor.

Merk at Symbian-versjonen av dette spillet ikke holder samme kvalitet som iPhone-versjonen. Fifa 2012 finnes til Android, men er ikke tilgjengelig i Norge for øyeblikket.

Alternativer til Fifa 12 er blant annet Real Football (Android/iPhone/Symbian), PES 2012 (iPhone/Windows Phone/Android) og Dream League (iPhone).

Sjekk app-oversiktene:

Overtidsperle: New Star Soccer

Et fjerde fotballspill som fortjener å bli nevnt er New Star Soccer, som er veldig annerledes fra det andre vi finner i applikasjonsbutikkene. Her er grafikken temmelig middels og "gameplay" forholdsvis enkelt - men det appellerer likevel til alle som har hatt en drøm om å bli fotballstjerne. Og det egner seg godt som mobilspill, med tanke på spilling på buss, tog eller når du bare har en kort pause.

En ulempe med New Star Soccer er at du kanskje vil la deg friste til å kjøpe deg til suksess. I starten kan det nemlig virke som om dette er nødvendig for å komme skikkelig i gang. Med litt tålmodighet, trenger du imidlertid ikke å kjøpe noe.

Kjøp New Star Soccer til Android (20 kroner) eller iPhone (7 kroner)

Les også: Dette er de skjulte Android-perlene

annonse