Tek.no

Nyhet

Intels nye toppsjef: – PC-en er ikke død ennå

Men den nye sjefen erkjenner at fremtiden er mobil.

Intel
3 Mai 2013 05:55
annonse

I fjor høst ble det klart at den forrige toppsjefen i Intel, Paul Otellini, ville legge arbeidskarrieren sin på hyllen etter åtte års tjeneste.

Nå har styret valgt en ny skipper for skuta, og herren som denne gangen får det ærefulle oppdraget heter Brian Krzanich. Krzanich er en 52 år gammel veteran som først startet i Intel i 1982, og som siden har innehatt en rekke ulike lederverv i selskapet.

Lidenskapelig leder

Ifølge styreleder i Intel, Andy Bryant, ble Krzanich enstemmig valgt etter en lang og grundig utvelgelsesprosess.

– Brian er en sterk leder med en lidenskap for teknologi og en dyp innsikt i bransjen. Han har den rette kombinasjonen av kunnskap, dybde og erfaring som trengs for å lede selskapet i en tid hvor teknologien og industrien forandrer seg raskt, sa Bryant i en pressemelding.

annonse

Som kjent er PC-markedet på hurtig vei nedover. Den nye Intel-toppsjefen vil derfor trappe opp satsingen tungt på det raskt voksende mobile markedet, men avskriver likevel på ingen måte den tradisjonelle PC-en.

Ikke død ennå

– PC-en går ingen steder på i alle fall fem år. Vår strategi er ikke å gi opp PC-en, men å fortsette å satse både på det markedet og mobile enheter etter hvert som de tar nye former, sa Krzanich i et intervju med USA Today.

Den nye toppsjefen får følge av Renée James, som ble utnevnt til ny president i selskapet. James har også hatt flere lederstillinger i Intel, og har også vært styreleder i de Intel-eide programvareselskapene Havok, McAfee og Wind River.

Både Brian Krzanich og Renée James tiltrer sine nye stillinger 16. mai.

annonse

Det neste store skrittet til Intel er Haswell: Sjekk hvor bra den nye prosessoren er til spill »

(Kilder: Intel, USA Today)

Les også
– Intel har vært for trege
Les også
PC-markedet er katastrofalt dårlig
Les også
Toppsjefen i Microsoft Norge slutter
Les også
Intel avslører hvor god Haswell skal bli i spill
Les også
Intel har bekreftet lanseringsdato for Haswell
Les også
– Dette er ytelsen til Intels neste prosessor
Les også
Toppsjefen for Intel går av
annonse

Les også