Nyhet

Apple patenterer ny hengsle

Kan revolusjonere designen på bærbare PC-er og nettbrett.

"Hengslen" slik den kan brukes i en laptop.Foto: Apple

Apple har søkt patent på en ny type hengsle som skal gjøre det mulig å brette det som i utgangspunktet er en stiv metallplate. Patenten går ut på å skjære et mønster i metallet, slik at det blir bøyelig. Hvor bøyelig det blir avhenger angivelig av hvordan mønsteret skjæres ut, skriver Ars Technica. Apple gjør oppmerksom på at patenten ikke bare gjelder for metallplater, men også tenkes brukt på plast og andre materialer.

Tynnere produkter - rimeligere å produsere

Å kunne bøye metallet uten bruk av en tradisjonell hengsle vil gjøre det mulig å skape tynnere brettbare enheter, som for eksempel MacBook Air. I sin omtale av patenten har Apple også skissert hvordan teknologien kan brukes for å lage smart-deksler som kan rulles sammen, og øreplugger med fleksible kabelfester.

Ars Technica minner om at Apple stadig tar patent på nye oppfinnelser, men at det slett ikke er alle som faktisk blir tatt i bruk. Denne løsningen har de imidlertid tro på at vi etter hvert vil få se mer til.

Her er flere eksempler på hvordan Apple ser for seg at patenten kan brukes, men selskapet gjør oppmerksom på at også andre bruksområder vil være beskyttet av patenten.

Slik kan fremtidens MacBook være hengslet.Foto: Apple

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Dette tror vi Apple lanserer
Les også
Du får bare bytte én Apple-lader
Les også
iOS 7 klar 5. september
Les også
Google og Apple kjemper om Kodak-patenter
annonse