Til hovedinnhold

Nå kommer videoreklame på din Facebook

Og den starter av seg selv.

Illustrasjonsbilde: Hardware.no

Allerede i april skrev Hardware.no at det gikk rykter om at Facebook ville få videoannonser fra i sommer av. Nå er dette bekreftet av prestisjetunge Financial Times, som har tidfestet utrullingen av den nye annonsefunksjonen til juli i år.

De første ryktene gikk ut på at annonsører ville få kjøpe seg plass i nyhetsstrømmen til nettverkets drøyt én milliard brukere, og spille av inntil 15 sekunder lange reklamefilmer. Ifølge Financial Times' kilder vil annonsene begynne å spille av automatisk, uten lyd, men brukerne vil få anledning til å slå på lyd også.

– Følger brukerne fra TV til Internett

Videoreklame på Internett omtales av avisen som den neste store annonseplattformen, og de poengterer at det amerikanske markedet for nettvideoannonser i år å er forventet å vokse med mer enn 41 prosent i forhold til 2012-nivået.

Ifølge Financial Times er dette trekket fra Facebooks side et forsøk på å spise en bit av de enorme budsjettene som annonsører bruker på TV. De mener også det er et forsøk på å tjene på veksten i nettbasert videoreklame, som kommer av at verdens største selskaper nå følger etter kundene fra TV til Internett,.

Avisens kilder forteller at hver enkelt bruker til å begynne med kun vil få se reklamefilmer fra én annonsør om dagen, for å sikre at disse annonsørene får mest igjen for pengene. Dette henger nok også sammen med at nettstedet ikke ønsker å irritere brukerne sine for mye, ved å plutselig bombardere de med videosnutter på alle kanter.

Forsiktig Facebook

Brian Wieser, en analytiker Financial Times har snakket med, mener videoreklamene ikke kommer til å bli mer påtrengende enn de annonsene Facebook allerede presenterer. Han erkjenner at mange vil bli irritert av at de kommer til å spilles av automatisk, men tror nettstedet vil være svært forsiktig for å ikke jage brukere på flukt.

Hans oppfatning er at nettstedet vil teste ut den nye funksjonen grundig, og reaksjonene hos brukerne vil måles i alle bauger og kanter. Det er han ikke alene om, og Clark Fredricksen, en annen markedsføringsanalytiker, har luftet samme holdning overfor nettstedet Mashable.

– Facebook vet at de ikke kan fremmedgjøre brukerne om de vil fortsette å vokse i samme fart som de gjør. Derfor har de vært forsiktige med å rulle ut produkter de kan tjene penger på, og jeg tipper vi vil se noe tilsvarende denne gang, mente han.

Video brer om seg

Samtidig brer videoreklame om seg blant en rekke andre aktører. Avisen melder at både AOL og Yahoo, som er noen av de største aktørene på det amerikanske markedet, også snuser på mulighetene for å komme seg inn på dette feltet.

YouTube har også lenge solgt videoreklame, som automatisk spiller av i starten av filmklipp som ligger ute på tjenesten, og inntektene fra dette går enten i sin helhet til YouTube, eller deles likt mellom opplasteren og nettstedet.

Facebook har tidligere fått kritikk for det forbrukerombud kaller snikreklame:
– Slik reklame er ikke lov »

Hva mener du om automatiske videoreklamer? Diskutér i kommentarfeltet:

(Kilde: Financial Times via The Inquirer, Mashable)

annonse