Tek.no

Nyhet

Ny opptaker fra Canal Digital

24 Mai 2011 17:31

Canal Digital bekreftet i dag at de kommer med en ny opptaksdekoder (PVR) den 1. september. Den nye PVR-en er laget av det sveitsiske selskapet ADB.

Vi har fått en smakebit av hva du har i vente, og etter å ha lekt litt med dekoderen, kan vi ikke annet enn glede oss til å få et eksemplar på testbenken - for vi sitter igjen med et solid førsteinntrykk.

Se video av hvordan den fungerer øverst i artikkelen.

Kort om ADB HD PVR 5720-SX

Den nye opptaksdekoderen får 500 GB med lagringsplass innebygget, og 512 MB med arbeidsminne. Opptakeren er basert på Linux. I første omgang vil den bli tilgjengelig for parabolkundene, men Canal Digital forsikrer oss om at kabelkundene følger hakk i hæl. Opptakeren er en såkalt hybrid, slik at den kan brukes mot både parabol, kabel, internett og digitalt bakkenett.

Vi får opplyst at PVR-en er basert på en åpen løsning, hvilket betyr at Canal Digital i fremtiden har frie tøyler til å gjøre endringer og utvikle nye tjenester. Til å sikre overføringen av innhold brukes løsninger fra Conax og Microsoft DRM.

Tilkoblingene bak på ADB-dekoderen.

Av tilkoblinger har du det som trengs. HDMI-utgangen er naturligvis på plass, sammen med en RJ-45-port (til bruk mot internett), en USB-port, analog lydutgang, samt en optisk lydutgang.

Hva er nytt?

En av de første tingene som slår oss, er hvor kjapp den nye dekoderen har blitt. Den reagerer raskt når vi blar i menyene og skifte av kanalene gjøres på et lite blunk.

Generelt har grafikken - ikke helt overraskende - blitt betraktelig forbedret. Bokstavene og ikonene er mye tydeligere, samtidig som de er transparente. Det er virkelig noe annet enn den trauste "nintendo"-grafikken til dagens Sagem-dekoder.

Menyen å ADB-dekoderen

Den nye menyen kommer opp nederst på skjermen, som ikoner, og rulles elegant sideveis når du blar deg frem og tilbake.

Standard EPG-en
"Avis"-varianten av EPG-en.

EPG-en som brukes på ADB har også bedre grafikk enn dagens PVR fra Sagem. Skriften er behagelig skarp å lese, og viser hva som sendes på de forskjellige kanalene de neste syv dagene. Du kan også se programguiden i et nytt "avis"-format. Da får du opp kanalens navn øverst og kan bla deg nedover for å se hvilke programmer som sendes på kanalen. For å gjøre opptak markeres programmet eller filmen med fjernkontrollen på samme måte som du gjør i dag.

Canal Digital Go på dekoderen

Vi har i flere år etterspurt hvor det blir av en VOD-tjeneste (videoleie direkte fra dekoderen) fra Canal Digital, og med den nye ADB-dekoderen blir dette en virkelighet. Som nevnt er den nye opptakeren en hybridmodell, og ved hjelp av internett kan du leie filmer fra onlinetjenesten Canal Digital Go.

Nå får du VOD som på dekoderen som Canal Digital-kunde.
Se traileren av filmen du vurderer å leie.

Utseendemessig er siden på dekoderen veldig lik den du får opp når du logger deg inn på Go-tjenesten på nett. Du kan trykke deg inn på en film du ønsker å se, og spille av traileren til filmen før du velger å leie den. Dekoderen jobber raskt med informasjonen og det er liten ventetid på at dekoderen skal buffre seg ferdig slik at du kan spille av innholdet. På forsiden til tjenesten kan du bla i kategorier som de mest populære, eller søke deg frem til filmen du er på jakt etter.

Få opp kanalisten ved å trykke på OK-knappen.
Trykk på høyre piltast for å se hva som sendes nå og senere i kveld på kanalen du har valgt.

Også mye likt

Selv om den nye dekoderen er langt mer avansert enn dagens modell fra Sagem, har de fortsatt mye til felles. ADB-dekoderen vil bli levert med samme fjernkontroll som brukes på dagens opptaker, og brukervennligheten er mye av den samme. For eksempel trykker du på OK-tasten for å få opp kanallisten, og trykker du på høyre piltast får du se mini-EPG-en med informasjon om hva hvilket program kanalen sender.

Konklusjon

Vi tror den nye dekoderen fra ADB vil bli et friskt pust for alle Canal Digital-kunder, for den virker å utkonkurrere den aldrende PVR-en fra Sagem på alle punkter uten problemer.

Først og fremst lar vi oss imponere over hvor rask den nye dekoderen har blitt, både når vi skifter kanal og navigerer oss rundt i menyene. Grafikken er betydelig bedre enn dagens PVR, hvor menyer i HD-oppløsning gjør skrift og symboler bedre leselig.

Vi liker også at de beholder mye av brukervennligheten fra den nåværende Sagem-dekoderen. For selv om den nye dekoderen byr på mange nye funksjoner og bedre ytelse, vil du kjenner deg igjen i hvordan den brukes. For du bruker samme fjernkontroll som dagens PVR og funksjonene på knappene er også de samme.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med en fullverdig test av denne dekoderen når produktet finner veien til vår testbenk.

Er du Viasat-kunde bør du ta en titt på selskapets nye dekoder

Les også
WiMP lanseres for kabelkunder
Les også
Pornosladd forsinker Canal Digitals nye dekoder
Les også
Philips lanserer stilsikre TV-er
annonse

Les også