Til hovedinnhold

Irsk landsby endelig tillatt på Facebook

Den vesle landsbyen Effin har endelig funnet sin rettmessige plass på Facebook.

Facebook har blitt, og vil garantert fortsatt bli, beskyldt for å føre til mye rart.

Tidligere har nettstedet fått skylda for å ødelegge eksteskap, det har blitt brukt som publiseringskanal for pikante bilder fra countryfestivalen på Vinstra og for mange unge er Facebook viktigere enn venner.

Denne gangen startet balladen i desember da en kvinne ved navn Ann Marie Kennedy fikk nok av at hun ikke kunne velge Effin som hjemby på sin Facebook-profil.

- Jeg er født og oppvokst i Effin, og familien min kommer her fra. Stedet har et flott samhold, og mange på Facebook har lyst til å vise at de er fra Effin, forklarte hun til BBC News.

Årsaken til at Effin ikke var et alternativ som «hjemby» på nettstedet, ble antatt å henge henge sammen med at navnet kunne bli tatt for å være slang for et annet engelsk ord av den mer ufine sorten.

Med det delikate slagordet «I'm a proud Effin woman. And I always will be a Effin woman», gikk Kennedy til krig mot Facebook.

Dessverre for den handlekraftige damen, tilbyr Facebook mer eller mindre ingen form for brukerassistanse. Det viste seg derfor å være vanskelig for Kennedy å nå gjennom med sine synspunkter.

Litt hjelp fra presseverden gjorde derimot susen, og til slutt fikk Kennedy et svar. I en uttalelse til nettstedet Digital Life, hevder Facebook at Effin ikke ble utelatt på grunn av navnet i seg selv, men at det kun var snakk om en teknisk blunder i systemet.

Dermed kan stolte innbyggere av Effin endelig flotte seg med det potente navnet også på Facebook.

Vi andre får passe på at facebookbruken ikke tar fullstendig overhånd.

annonse