Tek.no

Nyhet

Nå skal Facebook ta rotta på Skype

Messenger får støtte for videosamtaler.

Facebook/montasje
Vegard Haugen
28 Apr 2015 09:53

Videosamtale er kanskje ikke en funksjon du bruker hver dag, men innimellom kan det være kjekt å ha muligheten. Frem til i dag har kunnet bruke blant annet Skype, Google Hangout eller Face Time (kun iOS), men nå har du fått enda en mulighet: Facebook Messenger.

Foreløpig fungerer videosamtaler kun mellom to mobiltelefoner, men en stor fordel er at det fungerer på tvers av plattformer. Det vil si at en Android-bruker kan snakke ansikt- til ansikt med en iPhone-bruker via Facebook Messenger. Det går for eksempel ikke med Apples Face Time.

Slik gjør du det:

Har du en iPhone, kan du fortsatt starte videosamtale med en som har en Android-mobil. Foto: Facebook

For å starte en videosamtale, må du først gå inn i Messenger-appen på telefonen din, og så finne vennen du vil snakke med. Øverst i høyre hjørne i meldingstråden har det over natten dukket opp et kamera-symbol. Trykker du på dette, ringer du opp vennen din.

Når forbindelsen er opprettet, ser dere hverandre på skjermen. Det skal også være mulig å skru av videokameraet hos den ene av dere for å øke båndbredden. Dersom du skal vise frem noe, er det for eksempel kanskje ikke noe stort poeng i å se vennen din sitte på kontoret eller i sofaen.

Vi prøvde å finne en måte å deaktivere videosamtalene på også, men det ser ikke ut til å være så lett. Så lenge du er online, virker det som om du også må være innstilt på å få plutselige video-oppringninger.

Det du likevel kan gjøre er å hindre tilgangen til mobilens kamerafunksjon under innstillingene.

Dette fungerte i alle fall på en iPhone:

  • Gå til Innstillinger
  • Scroll helt ned til Messenger
  • Under tilganger, huk av Kamera (og evt. Mikrofon)

Se hva du kan gjøre i Facebook Messenger nå:
Nå har appen fått sine egne mini-apper »

(Kilde: Facebook Messenger)

annonse

Les også