Til hovedinnhold

MasterCard vil la deg betale med en selfie

Ny og spenstig sikkerhetsløsning for mobilbetaling.

MasterCard

Betaling ved hjelp av mobiltelefonen er en av de nyere trendene som stadig flere aktører kaster seg på. I takt med den økende populariteten blir sikkerhet også et hetere tema som krever nytenkning, og nå har det kjente kortselskapet MasterCard lansert en ganske original vri for verifisering av brukeren.

Som CNN og Android Authority melder har selskapet utviklet en løsning som rett og slett går ut på å bekrefte betalinger ved å ta et «selfie»-bilde med mobilen, altså ta et bilde av sitt eget ansikt.

Kartlegger ansiktstrekkene

Funksjonen skal bygges inn i en egen MasterCard-mobilapp og fungerer i korte trekk ved at brukeren blir spurt om å stirre inn i mobilkameraet for autentisering etter at en handel er gjennomført. De unike ansiktstrekkene til brukeren blir så konvertert til digitale data som sendes over nettet til MasterCard.

Apple, med sin Apple Pay-løsning, er blant MasterCards samarbeidspartnere. Foto: Bloomua/Shutterstock.com

I utgangspunktet kan dette kanskje høres ut som en enkel løsning å forfalske for hackere, og derfor har MasterCard lagt inn en sikkerhetsmekanisme som innebærer at brukeren må blunke med øynene én gang for å fullføre skanningen av ansiktet.

Dermed vil det altså ikke fungere å bare holde opp et bilde av brukere foran kameraet. Ansiktssdataene vil imidlertid bli lagret på serverne til MasterCard, noe som visstnok skal ha vekket en del kritiske reaksjoner fra sikkerhetseksperter.

Pilotprosjekt inntil videre

Løsningen skal kun lanseres som et pilotprosjekt til å begynne med, hvor et begrenset antall brukere på kun 500 vil få tilgang til funksjonen. MasterCard skal være i ferd med å fullføre avtaler med to av de store bankene i USA, men det er uvisst hvilke.

MasterCard har også inngått samarbeidsavtaler med flere av de store aktørene på mobilmarkedet, blant andre Apple, Samsung, Google og Microsoft. Selskapet planlegger en bred, kommersiell lansering av teknologien etter hvert, men når dette skal skje og når vi eventuelt får teste det ut i Norge, er ennå høyst uvisst.

Apple er en av de største aktørene innen mobil betaling: Nå har selskapet fått enda flere partnere med på laget »

annonse