Nyhet

Intel har lansert ny 18-kjerners Xeon-prosessor

Hele 17 maskinvareprodusenter er klare med produkter basert på den nye Xeon E7 v3-brikken.

Hele 17 maskinvareprodusenter har nå kunngjort at de snart er klare til å begynne å levere servere basert på Intels nye Xeon E7 v3-prosessor, som kan ha opptil 18 kjerner. Over 40 nye produkter skal være på vei ut på markedet.

Les også: Svakere tall for Intel » (Cw.no)

Mye datakraft

Dette er produkter som blant annet er myntet på store datasentre og på kunder som trenger mye datakraft til å kjøre store databaser og Big Data-analyser.

Det var på tirsdag denne uken at Intel formelt kunngjorde de nye Xeon-brikkene, som skal by på mer datakraft kombinert med ny teknologi for energisparing. Til sammen skal dette gjøre dem vesentlig bedre enn Xeon E7 v2-brikkene som kom på markedet i fjor.

Dermed kan tunge oppgaver kjøres på færre servere samtidig som strømregningen går ned, skriver Computerworld USA.

Alternativt kan systemadministratorer glede seg over å få høyere ytelse ut av det samme antall servere som før.

Ny minnerekord

De fleste av de nye serverne har fire sokler eller mer, og hver sokkel kan supportere opptil 1,5 terabyte med minne. Det er ny rekord for Intels serverbrikker.

Serverne støtter også de nye DDR4-minnebrikkene, som riktignok er dyre foreløpig, men som er både raskere og mer strømgjerrige enn DDR3-minnebrikkene som brukes i mange servere i dag.

Intel Xeon E7 v3. Foto: Intel

DDR4-minnekortplassene er bakoverkompatible med rimeligere DDR3-minne, heter det.

Raskere fra Dell og HP

Dell fremholder at deres nye fire-soklers PowerEdge R930-server er 26 prosent raskere enn forgjengeren PowerEdge R920, basert på SAP-benchmarktester. Den nye serveren kan håndtere opptil 72 prosesseringskjerner og seks terabyte med internminne.

Blant HPs nye serverprodukter finner vi ProLiant DL580 Gen9-server, som i USA har en startpris på vel 12.000 dollar.

Ifølge HP er det snakk opp opptil 39 prosent raskere ytelse enn med de forrige E7 v2-brikkene. De nye DDR4-minnebrikkene gir en hastighetsøkning på 16 prosent sammenlignet med DDR3 DRAM-brikker, ifølge HP. Deres nye server skal komme i salg i juni. HP har også kunngjort flere andre nye serverprodukter.

Modulært fra Lenovo

Også Lenovo har kunngjort flere nye servere fra midtsjiktet og opp i høyytelsesklassen. Blant annet kommer System x3850 X6 med fire sokler og System x3950 X6 med åtte sokler.

Lenovo satser på en modulær design som skal gjøre det lett å skifte prosessorer, minnebrikker og lagringsenheter uavhengig av hverandre. Det skal gjøre det lettere og rimeligere å oppgradere serverne uten risiko for systemytelsen, ifølge Lenovo, som hevder at de nye serverne er opptil 50 prosent raskere enn eldre, sammenlignbare servere.

Lenovos nye System X-servere kommer i salg i slutten av mai.

IBM har også kunngjort nye servere, men de er basert på IBMs egne Power-brikker, som har en annen arkitektur enn Intels x86-brikker.

Les også om Intels Xeon D-brikker:
Intel vil ut av datarommet » (Cw.no)

Konkurrenten AMD gir seg med avanserte servere » (Cw.no)

Les også
AMDs nye Zen-arkitektur skal være 40 prosent raskere
Les også
Ny AMD-arkitektur skal gå Intels Hyper-threading i næringen
Les også
– AMD skal krympe skjermkort-teknologien kraftig
Les også
Windows 10 kommer i juli
Les også
Moores lov er 50 år
Les også
Dette blir verdens kraftigste superdatamaskin
Les også
Intel: – Moores lov blir 60
Les også
Nvidia har lansert verdens kraftigste skjermkort
annonse