Til hovedinnhold

Gigantisk sikkerhets-oppdatering fra Microsoft i morgen

Blir den største siden 2011.

Shutterstock

Ikke siden 2011 har det kommet en serie med oppdateringer som er mer omfattende enn det vi vil få se fra Microsoft i morgen, tirsdag 11. november. Microsoft har for vane å samle opp oppdateringene sine, til den andre tirsdagen hver måned – «Patch–Tuesday».

Denne gangen er det 16 forskjellige sikkerhetsoppdateringer som kommer, fordelt på Internet Explorer, Windows, Office, Exchange server og SharePoint server.

Fem av de 16 oppdateringene er merket som kritiske, som altså er den betegnelsen Microsoft bruker på de aller mest sentrale oppdateringene. Samtlige av disse berører operativsystemet Windows, og én av dem er også innom Internet Explorer.

Skal blant annet stenge hackere ute

Den kritiske feilen ligger i alt fra Windows Server 2003 og helt opp til siste utgave av den vanlige Windows-varianten, altså 8.1. Disse feilrettingene skal hindre såkalt «Remote Code Execution», og skal altså hindre at eventuelle hackere tar kontroll over maskinen din for å sette den opp med ulike varianter av ondsinnet programvare.

Disse oppdateringene krever ikke uventet en omstart av maskinen din. Det er kanskje trivielt for vanlige forbrukere, men det er et litt større prosjekt om du har ansvar for en eller flere servere.

I tillegg er det to oppdateringer som er markert som moderate, og resten er merket som viktige.

Microsoft melder også at de vil komme med en oppgradert utgave av Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool sammen med morgendagens oppgradering.

Oppdateringene vil være tilgjengelig for norske brukere fra rundt klokken 19.00 tirsdag 11. november.

Vi tvang redaksjonens største Mac-fan til å bruke Windows i én måned:
– Hjelp, jeg må bruke Windows! »

(Kilde: Microsoft)

annonse