Tek.no

Nyhet

1000 ganger kulere enn Tusenfryd?

Verdens første VR-fornøyelsespark åpner neste år.

YouTube/montasje
12 Mai 2015 16:45

Ikke et vondt ord om Tusenfryd eller andre fornøyelsesparker, men de er ikke like futuristiske som denne; Neste år åpner en Virtual Reality-fornøyelsespark i den amerikanske delstaten Utah, skriver Cnet.

Der, hos «The Void», skal du kunne spenne på deg VR-briller, VR-vest og VR-hansker og leve ut et spill i en virtuell verden.

Den unike fornøyelsesparken består av sju 320 kvadratmeter store rom. I hvert av rommene kan inntil ti spillere spille sammen, og utforske ulike virtuelle verdener. Her ser du hva konseptet går ut på:

Se også: Nese-triks gjorde VR-brukere mindre kvalme »

Bruker egne VR-briller

Hensikten er å gi deg VR-opplevelser du umulig ville klart å få til i din egen stue. Simulatorer skal for eksempel gi deg følelsen av å kjøre raske biler eller jagerfly. Og alle overflater skal etterligne for eksempel metallvegger eller bark på trær.

Det virker som det blir litt som Laser Tag eller Paintball, kombinert med Oculus Rift. Skaperne av The Void vil imidlertid bruke egenutviklede VR-briller (Rapture HMD), med OLED-skjerm og 1080p-oppløsning for hver øye.

Fornøyelsesparken har kostet daglig leder Ken Bretschneider 13 millioner dollar (97 millioner kroner) av egen lomme å bygge. The Void åpner i Pleasant Grove i Utah i 2016. Blir det en suksess, satser vi på at det kommer kopier etter hvert – kanskje som en ny Tusenfryd-attraksjon i 2020?

Oculus Rift + Berg-og-dal-bane = Sant:
Se hvordan turen blir forvandlet til et sinnsykt skytespill »

(Kilder: Cnet, The Void)

annonse

Les også