Tek.no

Nyhet

Vi har sett på kjempe-TV-en som koster deg over én million

Her er Samsungs nye monster-TV.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
5 Feb 2015 17:20

Tek.no/Monaco: Samsung arrangerer i disse dager Samsung Forum. Her viser selskapet frem hva vi har i vente av ny teknologi og modeller de kommende månedene. En av stjernene på utstillingen er en TV som får nabo Jensens nye flatskjerm til å blekne.

Den nye modellen, som har fått typebetegnelsen S9W, er bokstavelig talt en av de største severdighetene på messegulvet. Høres TV-en fristende ut koster det imidlertid å være kar. Prisen på herligheten er nemlig på svimlende 1,3 millioner kroner.

Proppet full av teknologi

Samsungs nye gigant skiller seg ut på messegulvet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

For prisen du betaler får du det beste den koreanske giganten har å by på pakket inn i en 105 tommer stor TV. Panelet er av typen SUHD, som er helt nytt av året, og som kun vil bli å finne i de aller beste TV-ene til selskapet.

Blant annet er fargerommet forbedret fra tidligere paneler, der det nå er støtte for 10-bits farger, hvilket betyr antall graderinger er økt fra 256 til 1024. Samtidig støttes også bedre lysstyrke, der skjermen på det meste skal kunne gi fra seg hele 1000 nits.

Det nye panelet er også av typen 21:9, noe som betyr at den har en formfaktor som passer spesielt filmelskere. Oppløsningsmessig kan den nye TV-en maksimalt gi deg rundt 5120 x 2160 punkter - med andre ord 5K.

Tar i bruk et nytt operativsystem

Slik ser en tidlig utgave av Tizen ut. Riktignok vist på en annen TV. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samtidig som Samsung tar i bruk et helt nytt panel, er også operativsystemet nytt i forhold til tidligere monstermodeller. De tar nemlig i bruk Tizen, som også blir å finne i alle de andre nye TV-modellene fra selskapet.

Hovedfokuset med det nye operativsystemet er å gjøre TV-ene langt raskere i bruk mot blant annet apper og spill. Sistnevnte er et av områdene som vil utvikle seg i løpet av året, hvor modellene nå skal være kraftige nok til kunne å takle mer avanserte spill.

Samtidig har selve menyene gjennomgått en oppussing. Blant annet har grafikken blitt endret slik at menyene fremstår som renere og enklere. Har du en Samsung-TV fra før vil du tildels kjenne deg igjen i hvordan ting er bygget opp, men selve grensesnittet er altså blitt langt renere grafikkmessig.

Dette er ikke første gangen Samsung kan vise frem en 105 tommer
Her kan du lese om en variant som er bøyelig »

Reise og opphold ble dekket av Samsung.

Les også
Så mye koster Samsungs nye super-TV-er
Les også
Ny standard vil bane vei for 8K-skjermer i bærbare og alt-i-ett-PC-er
Les også
Slik ser Samsungs nye 4K-TV-er ut
Les også
Sony låner deg 4K-filmer ved kjøp av ny TV
Les også
Ga bort TV-en i protest mot NRK
Les også
Sluker strøm i hvilemodus
annonse

Les også