Tek.no

Nyhet

Denne dronen lar deg filme under vann

«Fathom» er et brukervennlig verktøy for undervannsfotografene.

YouTube
23 Aug 2015 17:00

De fleste forbinder kameradroner med flygende maskiner, men nå finnes det et nytt droneprodukt for dem som har en forkjærlighet for det våte element. «Fathom» er navnet på en kommende kameradrone som lar deg filme under vann.

Utviklerne har dessverre ikke offentliggjort alle de tekniske detaljene ennå, da produktet ennå er under utvikling. Det som imidlertid er kjent er at dronen benytter et vannjet-basert fremdriftssystem.

Enkel i bruk

Den har ellers et «fiskeformet» design, og skal ifølge utviklerne både ha et styrings- og fremdriftssystem som gir brukeren mulighet til å kunne finjustere dronens bevegelser i stor grad.

Kameradronen «Fathom». Foto: Fathom

Teknologien skal visstnok være inspirert av kontrollsystemene om bord på romfartøy, men uten at det er helt klart hva dette innebærer. Produktet skal ellers være designet spesifikt for å være enkel i bruk, slik at alle skal kunne ta den i bruk.

– Altfor lenge har undervannsutforskning vært forbeholdt dem med masse trening og solid finansiering. Vi ønsker å endre på dette. Med Fathom kan hvem som helst utforske vannmasser i nærheten med stor enkelhet, skriver utviklerne på produktsiden.

Styres med mobilapplikasjon

Det ser ikke ut til at undervannsdronen får en egen fjernkontroll, men skal derimot benytte en mobilapplikasjon, slik at du kan styre den med en mobiltelefon eller nettbrett. Flere tekniske spesifikasjoner vil bli publisert snart på hjemmesiden, og under kan du også se en kjapp demonstrasjon av produktet.

Det finnes for øvrig også andre løsninger for dem som ønsker å filme under vann. I juni kunne vi melde om «Seawolf», som er en liten, fjernstyrt mini-ubåt med et vanntett kammer hvor du kan plassere et GoPro-kamera. Fathom er tilsynelatende et noe rimeligere konsept, men en pris foreligger ennå ikke.

Det kommer stadig flere kameradroner beregnet på nybegynnere: DJI har nå lansert ny, brukervennlig modell »

(Via Slashgear)

Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
Les også
Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere
Les også
Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere
Les også
Snart kan du sette GoPro-kameraet ditt i en miniubåt
Les også
Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning
annonse

Les også