Til hovedinnhold

Google dropper Facebook-sync

En ny Gingerbread-versjon, Android OS 2.3.3, er i ferd med å rulles ut. I første omgang omfattes versjonsendringen av Nexus One- og Nexus S-brukere. Det vil si at Nexus One-brukere for første gang får Gingerbread-versjonen.

Oppdateringen er en såkalt over-the-air-oppdatering (OTA), og dermed trenger du ingen ekstra programvare for å installere den nye Android-versjonen.

En av nyhetene i den nye oppdateringen skal være bedre NFC-støtte, blant annet med skrivemuligheter til omskrivbare NFC-enheter og bedre støtte for NFC i utviklingsverktøyene. Videre skal en rekke småfeil være rettet.

Sletter Facebook-kontakter

Per i dag har Android-brukere mulighet til å synkronisere telefonboken på mobilen med sine Facebook-kontakter. Det innebærer blant annet at du får se oppdatert profilbilde og status direkte i mobilgrensesnittet.

Google har imidlertid sett set lei av at det går an å synkronisere Facebook-kontakter til Android-mobiler og Google-tjenester, men ikke andre veien, ifølge TechCrunch. Den vesentlige forskjellen er altså at du ikke kan lagre kontakinformasjonen fra Facebook på Android-mobilen din.

I den siste oppgraderingen til Android 2.3.3 Gingerbread på Nexus S har Google derfor fjernet muligheten for å synkronisere med Facebook.

Googles uttalelse

Det samme vil skje på kommende mobiler, advarer Google i en egen uttalelse:

"Vi mener det er veldig viktig at brukerne har kontroll over sine data. Derfor har vi gjort en liten endring i hvordan Facebook-kontakter vises på telefonen i den siste oppdateringen til Nexus S. For Nexus S-brukere som har lastet ned Facebook-appen fra Android Market, vil ikke lenger Facebook-kontakter bli vist i Androids kontaktliste. Ettersom Facebook-kontakter ikke kan bli eksportert fra telefonen, har illusjonen av integrering ført til at man feilaktig tror man også kan overføre dataen."

"Kontaktinformasjon fra Facebook vil fortsatt synes i selve Facebook-appen. I likhet med alle Android-utviklere, står Facebook fritt til å bruke programeringsgrensesnittet til Android Conctacs for å sørge for ekte integrering på mobilen, noe som ville gi brukerne større kontroll over sine egne data."

"Vi fjerner spesialbehandlingen av Facebook-kontakter på Nexus S og kommende toppmodeller. Vi tror fortsatt at gjensidig synkronisering er et viktig steg mot å oppnå en verden med ekte informasjonsfrihet - og vi oppfordrer andre nettsteder og app-utviklere til å la brukerne eksportere sine kontakter også."

I første rekke er det altså kun Nexus S-brukere som blir berørt, så dersom du har en annen Android-mobil vil du ikke oppleve at Facebook-integreringen forsvinner. På kommende Android-mobiler, spesielt toppmodeller, kan vi dog ikke forvente sømløs integrering med Facebook med det første.
Les også: Facebook 1.5 klar for Android (Mobilen.no)

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Utnytt Googles hemmeligheter
Les også
Facebook kryper inn i Office-pakken
annonse