Til hovedinnhold

Skulderstropp for venstrehendte

Skal gjøre fotohverdagen litt enklere.

blackrapid.com, Akam.no

De fleste som har båret mye rundt på tungt fotoutstyr vet at en god skulderstropp er alfa og omega. Ofte foretrekker man kanskje å bytte ut originalstroppen som følger med speilreflekskameraet med en stropp som sitter bedre på skulderen, eller som er mer anvendelig å bruke.

Les også: Her er nye fotosekker for hobbyregissøren

Det finnes en rekke forskjellige modeller å velge mellom, men de aller fleste spesialstropper er laget for å være behagelige å bruke for folk som er høyrehendte. Det har imidlertid produsenten bak kamerastroppen BlackRapid bestemt seg å gjøre noe med, og nå har de altså lansert to nye kamerastropper laget utelukket for venstrehendte fotografer.

De to nye stroppene med navnene BlackRapid RS-Sport L og RS-Sport 2 L er i utgangspunktet identiske av utseende, men skulderflaten på den ene modellen er litt mindre enn den andre. Med to forskjellige størrelser skal de to modellene kunne passe til de aller fleste. De vanlige modellene fra BlackRapid er konstruert for å bæres over venstre skulder, med kameraet hengende ved høyre hofte.

Venstrehendtmodellene er imidlertid konstruert speilvendt, slik at stroppen festes rundt høyre skulder og kameraet henger over venstre hofte. På den måten skal kameraet være enklere å nå med venstre hånd. Selve festepunktet sitter i kameraets stativfeste, og kan kan skli på fritt på stroppen. Dette gjør at stroppen også kan brukes som en naturlig støtte for underarmen når kameraet heves fra hofta.

Les også: Har du en naturfotograf i magen?

BlackRapids RS-serie er beregnet for de litt mer aktive fotografene, som er avhengig av å kunne slippe kameraet raskt og samtidig kunne nå det på en enkel måte når man raskt trenger det. I følge produsenten selv er kundegruppen skikjørere, terrengsyklister og klatrere. Det er lik pris på både begge versjoner av de to stroppene, og prisen er omtrent 500 norske kroner. Foreløpig har ikke produsenten bekreftet når utgaven for venstrehendte blir tilgjengelig for salg, men vi håper den blir tilgjengelig i nærmeste fremtid.

Kilder:
www.photographyblog.com
www.blackrapid.com

Les også: Flere fotoryggsekker fra LowePro

Mer om
annonse