Til hovedinnhold

RiksTV satser knallhardt

Setter fokuset på nettløsninger i den stadig tøffere kampen om kundene.

RiksTV

Det er duket for hard konkurranse på fjernsynsmarkedet i høst og tiden framover. Som om ikke norske aktører som Altibox, Get, Canal Digital, Viasat og RiksTV kranglet nok om markedsandelene fra før, har de internasjonale gigantene Netflix og HBO meldt seg inn i kampen. Til og med Apple har planene klare.

I lys av denne stadig tøffere kampen, må man satse eller fordufte. RiksTV vil helst befinne seg i den første kategorien, og satser hardere enn noensinne i høst. TV-distributøren vil bruke internett for å forsterke kapasiteten, og få inn flere tjenester og nye kanaler.

Nettjenester på TV-en

I høst får RiksTV-kunder tilgang til TV 2 Sumo Basis direkte på TV-en, som lar deg bla tilbake i TV 2s programmer én uke tilbake i tid. I tillegg blir VGTV, YouTube og en ny filmtjeneste med 2500 filmer tilgjengelig.

For å bruke disse tjenestene, må du kjøpe den nye hybridmottakeren fra RiksTV, som kobler TV-en til Internett og det digitale bakkenettet. Enkelte av de nye tjenestene blir tilgjengelig i RiksTVs programpakker, mens andre, deriblant filmtjenesten, er tilleggsytelser.

– Dette er den største enkeltsatsingen vi i RiksTV har gjort på den korte perioden vi har vært i det norske markedet. Vi var først ute med TV 2 i HD, vi var først ute med fritt valg av TV-kanaler, Favoritter, samt én pris for TV opptil fire steder. Nå lanserer vi en tradisjonell TV-distribusjon i kombinasjon med distribusjon over internett, sier Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV, i en pressemelding.

Musikk i tillegg

Ved siden av de videospesifikke tjenestene, skal det også dukke opp en ny musikktjeneste. Her loves det mange millioner titler i arkivet, og RiksTV hinter også til planer om flere andre funksjoner i nærmeste framtid. Alle tjenestene lanseres i løpet av høsten.

RiksTVs utvidelse av stadig nye tjenester til TV-løsningen i huset, føyer seg inn i en klar trend. Tidligere har for eksempel Canal Digital-kunder fått den norske musikktjenesten WiMP med på kjøpet, mens eiere av LG-TV-er får tilgang til den svenske filmtjenesten Headweb.

(Kilde: RiksTV)

annonse