Til hovedinnhold

Denne roboten tilbyr noe viktig

I tillegg er den kjekk å ha med seg i strid, men hvorfor?

Glen Chiacchieri, CC-NonCommercial

Nå skal det ikke være mangel på trådløst nett noe sted, selv ikke i krigssoner eller andre helsefarlige områder.

En gjeng med ingeniørstudenter ved Northeastern University i Boston har nemlig bygd en robot som fungerer som et tilgangspunkt for WiFi, eller trådløst Internett.

Roboten ser ut som en slags stridsvogn, måler 101 (lengde) x 71 (bredde) x 40 (høyde) centimeter og veier 68 kilogram. Den er sterk nok til å bære en 90 kilogram tung person, men foretrekker isteden å frakte utstyr for trådløst nett.

Dette utstyret inkluderer en WiFi-router, GPS, en bevegelig webcam med nattsyn og nok oppladbare batterier som gjør roboten i stand til å holde på med sitt i opptil 12 timer.

Lang rekkevidde

Når den er ute i felten, kan roboten distribuere et trådløst nettverk med en rekkevidde på rundt én kilometer. Dette får den til ved hjelp av utstyr som forsterker og repeterer signalet, og som den kan slippe fra seg hvor enn ferden måtte bære.

Roboten kan til og med bli kontrollert og konfigurert på avstand via et nettleserbasert brukergrensesnitt. Dermed er den ikke avhengig av én enkel PC eller duppedings som kjører et spesialisert program.

Slike roboter kan sørge for Internett-tilgang på ellers utilgjengelige steder, og kan hjelpe til med sambandet under farlige situasjoner. Studentene er svært fornøyde med resultatet, noe du kan lese mer om på Glench.com.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilder: Glench.com)

Her kan du se en video om roboten:

annonse