Til hovedinnhold

Dette er de nye august-mobilene

Se frem til et robust flaggskip fra Sony og to kinesiske budsjettvinnere.

Finn Jarle Kvalheim

Med bare tre telefoner på trappene i august er det stille før stormen. Stormen er selvsagt de mange lanseringene som finner sted helt mot slutten av måneden og i begynnelsen av september.

To ukers mobilfest

Lanseringsfesten i månedsskiftet omfatter så godt som alle av mobilmarkedets viktigste aktører. Den begynner den siste helgen i august og fortsetter under IFA-messen i Berlin. På samme messe i fjor ble blant annet Samsungs Galaxy Note vist frem. Vi regner med at flere aktører kaster seg på messen i år – her kan vi kanskje få se nyheter fra både LG og HTC.

Les også: Snart kan Galaxy Note få en oppfølger

Nokia har sin egen messe i Helsinki bare et par dager etter IFA-messen. Nokia World går nemlig av stabelen mellom 5. og 6. september. Her ventes det at vi får se nye Lumia-modeller basert på Windows Phone 8. Kanskje får vi se en Windows-basert telefon med PureView-teknologien vi allerede har sett i Nokia 808?

Ny iPhone

Det har vært ventet at Apple ville ha storlansering i løpet av september. I dag ble det kjent at datoen ser ut til å være prikket inn på 12. september. Det virker svært sannsynlig at denne datoen vil huse både en ny iPhone, en oppdatert iPad 3 og en mini-versjon av Apples nettbrett.

Les også: – iPhone 5 avdukes 12. september

Dermed blir det to hektiske uker fulle av nyheter. Vi er til stede under IFA og Nokia World, og lover å gi deg alle de siste nyhetene.

I mellomtiden er det disse telefonene du kan se frem til i butikkhyllene.

Sony Acro S

Acro S er den største av de to nye vanntette mobilene Sony slipper i sommer. Lillebror Xperia go er allerede i salg, og du kan lese testen av den her.

Telefonen har spesifikasjoner som gjør at den havner i det absolutte toppsjiktet blant robuste mobiler. En 4,3 tommer stor LCD-skjerm med Sonys Bravia-teknologi dekker innmaten som blant annet består av en rask tokjernet prosessor og et kamera med 12 megapikslers oppløsning.

Menyene er, som vanlig, Android-baserte med Sonys tilpasninger oppå. Det betyr at telefonen har et raskt og enkelt grensesnitt som er godt å bruke i de fleste tilfeller.

Les lanseringssaken på Sony Acro S her
Finn beste pris på Sony Acro S i prisguiden

Huawei Ascend G300

Ascend G300 er en rimelig Android-mobil med mye futt under panseret. Her snakker vi om en fire tommer stor LCD-skjerm av god kvalitet og et kamera som er helt på topp i forhold til prisklassen.

Selv om telefonen ikke er utstyrt med de nyeste systembrikkene med mange prosessorkjerner er den rask nok for de fleste typer bruk, inkludert middels krevende spill.

Huawei har tradisjonelt vært gode på å gi kundene sine mye telefon for pengene. Ascend G300 er ikke noe unntak og selges fra omtrent 1300 kroner i butikken. Til den prisen er den et svært godt alternativ for deg som er på jakt etter en rimelig Android-telefon.

Les testen av Huawei Ascend G300
Finn beste pris på Huawei Ascend G300 i prisguiden

ZTE Grand X

Grand X skal etter planen dukke opp i butikk en gang mot slutten av august eller begynnelsen av september. Akkurat som Huawei er ZTE kjent for å lage prisgunstige telefoner der du får forholdsvis mye for pengene.

Grand X kan bli en budsjettvinner om prisen er riktig. Her får du nemlig en systembrikke med to prosessorkjerner og en greit oppløst LCD-skjerm på 4,3 tommer i en relativt stilren innpakning.

Noen av fjorårets modeller har samme maskinvare, men ikke alle er utstyrt med Android 4 slik Grand X er. Til en forventet pris på rundt 2000 kroner kan dette bli et godt kompromiss mellom ytelse og pris for de som ikke ønsker å betale for mye for en kapabel smarttelefon.

Les lanseringssaken på ZTE Grand X
Finn beste pris på ZTE Grand X i prisguiden

Mangler det noe?

Fra tid til annen blir telefoner forsinket på vei ut i hyllene. Enkelte av modellene fra juli-oversikten vår kan gjøre sin første opptreden i butikkhyllene nå i starten av august.

Her er de nye juli-mobilene

annonse