Til hovedinnhold

Hva slipper Motorola og HTC denne uken?

Lanseringsfesten er ikke over – og Intel er med!

Lanseringsfesten er ikke over. Festen startet med IFA-messen i Berlin der blant andre Samsung og Sony lanserte nye modeller. Bare dager etter at messen var ferdig lanserte Nokia nye Lumia-modeller, og i forrige uke lanserte Apple iPhone 5. Nå fortsetter festen med nyheter fra HTC, Motorola og Intel.

I morgen har nemlig Motorola og Intel pressekonferanse sammen i London, og Motorola bekreftet i slutten av august at deres første Intel-baserte mobiltelefon ville bli lansert i september.

Jobber med ny brukeropplevelse

Hvordan telefonen blir seende ut eller hvilke funksjoner den vil ha vet vi ikke mye om foreløpig. Motorola og Intel har sammen sluppet en video på Youtube for å markere begivenheten, men sier heller ikke der så mye om hva vi kan forvente.

Intel har imidlertid fortalt BBC at hastighet ikke er alt de jobber med. En ny brukeropplevelse står høyt på Intels ønskeliste.

– Vi forsøker å finne ut hvordan den neste brukeropplevelsen bør være på denne typen enheter. Derfra jobber vi ned mot maskinvaren for å bygge inn tingene vi trenger, fortalte visepresident Mike Bell i Intel.

ZTE Grand X IN er foreløpig den eneste Intel-telefonen som er bekreftet til Norge. Den ventes på markedet tidlig neste år.

Mer enn bare hastighet?

Vi har sett Intel-telefoner fra flere leverandører så langt, men de fleste er på vei til markeder i asia – og de færreste har skilt seg veldig ut på funksjonalitet og utseende. I videoen de to selskapene har lagt ut på nettet er imidlertid slagordet "Edge-to-edge speed". Det er vanskelig å si om dette henviser til en ny skjermkonstruksjon, eller om det fortsatt kun dreier seg om hastighet – slik det i praksis har gjort så langt.

Motorola var blant de første mobilprodusentene som det gikk rykter om da Intel endelig hadde Atom-baserte brikker med riktig formfaktor og strømforbruk. Dette er imidlertid første gang et ferdig produkt vil bli vist frem.

Slik skal HTC Proto se ut, ifølge nettstedet theverge.com.

HTC i New York

En dag lenger frem er det HTC sin tur, som den siste av de store produsentene til å lansere. Lanseringen finner sted i New York, og dermed er det foreløpig usikkert om lanseringen vil påvirke Europa og Norge direkte.

HTC skal ha bekreftet at de jobber med et nytt nettbrett. Tidligere i år dukket ytelsestester for HTC Vertex. Det spekuleres i at dette er et nettbrett som skal konkurrere med Asus' Nexus 7.

HTC Proto med 4 tommer skjerm

En fire tommer stor telefon ved navn HTC Proto har også dukket opp på ryktebørsen med bilder og det hele.

Det er altså slett ikke sikkert at disse HTC-produktene finner veien til Norge. HTC har svært mange produkter som er eksklusive for USA, men svært ofte kommer de til Europa i litt andre versjoner etterpå. Det kan altså være lurt å følge med også på onsdag. Det skal iallfall vi gjøre.

Lanseringsfesten så langt

Med disse to lanseringene ser listen over selskaper som har lansert fra slutten av august til nå omtrent slik ut:

Fortsatt ikke over?

Foreløpig er det ikke sluppet noe endelig tidspunkt for en slik lansering, men mange venter nå på at Apple skal slippe en mindre utgave av selskapets nettbrett i oktober. I tillegg har ikke Microsoft hatt sin endelige lansering av Windows Phone 8 ennå. Det vil sannsynligvis dukke opp flere produkter basert på plattformen når den datoen blir spikret.

(Kilder: bbc.com, techradar.com, mobilsiden.dk, theverge.com)

Mer om
annonse