Til hovedinnhold

– Ja, Apple fjerner hodetelefoninngangen på iPhone 7

Ny kilde «bekrefter» tidligere rykter – men vil vi virkelig bare bruke bluetooth-propper?

Niklas Plikk, Tek.no/montasje
Torstein Norum Bugge

Det svirrer mange rykter omkring iPhone 7 om dagen, og ett av de heteste spørsmålene har å gjøre med noe de aller fleste tar som en selvfølgelighet: hodetelefoninngangen.

Dette lille, runde hullet er en svært utbredt standard, og noe som har vært med oss på de fleste telefoner i lang tid nå.

Men ifølge GSMArena ser det nå enda mørkere ut for hodetelefoninngangens fremtid. Nå «bekrefter» nemlig en ny kilde det flere andre kilder har hevdet i lengre tid: 3,5 mm-inngangen vil være historie i den kommende iPhone 7.

Todelt mål

Blir iPhone 7 så tynn som på dette konseptet, er det godt mulig at hodetelefonkontakten må bøte med livet – eller bli forminsket, som på bildet.
Yasser Farahi

De nye opplysningene stammer fra den kinesiske siden Weibo, og sier i bunn og grunn akkurat det samme som tidligere rykter: at iPhone 7 vil bli så tynn at hodetelefoninngangen ikke får plass. Det kan tenkes at det i hovedsak er to grunner til at Apple vil gjøre så drastiske endringer på telefonen sin:

Bluetooth-propper, så som dette settet fra Sony (SBH70), vil fungere med en ny iPhone uten hodetelefoninngang – forutsatt at hodesettet har DAC og forsterker innebygget.
Sony
  1. Telefonen vil bli enda slankere og lekrere
  2. Salget av trådløse hodetelefoner vil øke betraktelig

Motivet er nok også todelt. For det første vil det skape blest om produktet og gi Apple enda mer oppmerksomhet, og for det andre, så vil det nok også kunne generere store inntekter. Gjennomfører Apple hodetelefonkontakthenrettelsen, så vil det helt garantert også bli lansert et par svindyre, trådløse eplepropper.

Alternativet for de som ikke liker trådløst, blir isåfall å høre på musikk gjennom Lightning-inngangen.

iPhone 5 (til venstre) var den første telefonen fra Apple med Lightning-inngang. Forgjengeren, iPhone 4S, hadde en 30-pins, proprietær inngang – men som faktisk hadde støtte for analog lyd!
Espen Irwing Swang, Tek.no

Dette har flere ulemper, og den største er kanskje at du da ikke kan lade samtidig som du hører på musikk. En annen ulempe er at Lightning ikke støtter analog lyd, slik at både DAC (digital til analog-konverterer) og forsterker må sitte i selve hodetelefonen. Dette vil både gjøre dem sjeldne, dyre og ikke minst batterihungrige. Upraktisk, altså.

Også Lightning-inngangen til Apple er truet:
Vil USB Type-C være dødsstøtet for både Lightning og Thunderbolt? »

(Kilde: GSMArena, Weibo)

annonse