Nyhet

Kortnytt fra teknologiens verden

Det er ikke alltid like lett å være teknologijournalist. Noen ganger er det skikkelig mangel på gode saker - en slags digital agurktid - mens vi andre ganger ganske enkelt ikke rekker å få med oss alt. Det er også slik at vi får pressemeldinger og kommer over små nyheter som kanskje ikke helt fortjener en egen artikkel, men likevel er verd å nevne.
Her er derfor kort om noen av denne ukas høydepunkter:
Windows 7 på norsk
Alle som tester ut RC av Win7 kan glede seg over at det nå er kommet ut offisielle språkpakker. Nå kan du altså sjekke ut Microsofts nye OS med norske menyer. Lastes ned med Windows Update.
Les også: 7 ting du må vite om Windows 7
Følsomt fra Philips
Bluetooth-headsettet SHB7110, eller Tapster (som er langt enklere å huske), har berøringssensor slik at du nå både kan være lednings- og knappefri. Vi kommer snart med en test av vidunderet, men vil du ikke vente skal den komme til butikkene i disse dager. Prisen er 1300 kroner.

Windows Vista SP2

Microsoft har også sluppet Service Pack 2 for Vista. I tillegg til de sedvanlige fikser og patcher legger den også til litt funksjonalitet, blant annet Search 4.0 og støtte for å brenne Blu-ray direkte. Den er ennå ikke tilgjengelig på norsk, men engelskspråklige brukere kan laste den ned her.
Sikkerhet på pinne
Symantec lanserer Norton Internet Security 2009 i egen "Netbooks Edition", en utgave som kommer på minnepinne i stedet for CD (minibærbare har jo ikke optisk drev). Etter sigende skal den heller ikke påvirke maskinens ytelse i nevneverdig grad.
Produktet skal være tilgjengelig fra midten av juni og koste 349 kroner.

Mer bærbart fra Lenovo

Våre venner i Lenovo har ikke ligget på latsiden. Minibærbare S10 blir oppdatert til S10-2 i løpet av sommeren - tynnere, lettere større tastatur og bedre batteri.


Mer smått og godt kommer til høsten. S12 blir deres første 12-tommers minibærbar. I tillegg to konvensjonelle bærbare: IdeaPad U350 blir en 25 mm tykk 13-tommer (16:9) på litt over halvannen kilo. Er du ute etter større saker vil kanskje Lenovo G550 passe bedre, med en skjerm på 15,6 tommer.
Prisene på disse modellene er ennå ikke klare.
Nye Cyber-shot
I sommer slipper også Sony to nye relativt rimelige lommekameraer, W180 og W190 på henholdsvis 10 og 12 megapiksler. Les mer om de to ukompliserte modellene her.

Acer med hjemmeserver

Til og med Hvermansen har fått øynene opp for sentral lagring, og Acer prøver seg med Aspire Easy Store H340. Denne kommer med Intel Atom N230 prosessor, 2 GB RAM og Windows Home Server som operativsystem. Serveren fåes med enten 1,5 eller 3 terabyte lagringsplass (maks 4 TB), til henholdsvis 3999,- eller 5499,-.

Nettbasert presentasjonstjeneste

Acrobat.com Presentations skal gjøre det mulig å lage "profesjonelle presentasjoner" i følge Adobe. Tjenesten er i beta, men er til gjengjeld gratis. Det som virker bra er at du har full tilgang til presentasjonen over nett - alt du trenger er en PC med nettleser og Flash installert. Det er også støtte for at flere personer kan jobbe på samme presentasjon samtidig.
Les mer om dette hos Adobe Labs.

annonse