Nyhet

Nå kan du bruke Googles karttjeneste med VR-briller

Street View har fått støtte for Google Cardboard.

Googles VR-produkt av papp, Cardboard-brillene, har solgt godt siden lansering og allerede fått en rekke bruksområder. Nå finnes det enda et. Som blant andre Android Police melder har nemlig Googles Street View-tjeneste omsider fått støtte for Cardboard.

Støtten ble bygget inn i den seneste oppdateringen av den nye Street View-applikasjonen til Android og iOS, som Google slapp i begynnelsen av september.

Får eget Cardboard-ikon

Etter den nye oppdateringen kan man nå trykke på et eget Cardboard-ikon i det øvre høyre hjørnet mens man kikker på et 360-graders bilde i tjenesten. Deretter vil VR-modusen, med ett bilde for hvert øye, bli aktivert.

Den mobile Street View-appen ble sluppet i forrige måned og har nå fått støtte for VR-brillene Cardboard. Foto: Google

Den helt «fullverdige» VR-opplevelsen vil man likevel ikke få, da Street View som kjent ikke opererer med stereoskopiske bilder, og kan dermed heller ikke gi deg 3D-effekten man får med andre VR-produkter.

Last ned oppdateringsfilen selv

Likevel gjør altså den nye funksjonen det mulig å kikke fritt omkring med hodet for å sjekke ut omgivelsene, og byr dermed på en noe mer involverende måte å bruke Street View på enn å bare dreie kameraet med fingrene på mobilskjermen.

Du kan trykke på denne lenken for å laste ned installasjonsfilen (APK-en) og oppdatere appen selv dersom du allerede har Street View-appen installert. Om du ikke har applikasjonen ser det ut som den oppdaterte versjonen allerede ligger på Google Play og iTunes.

Google Cardboard har nå fått en ny konkurrent: Microsoft jobber nemlig også med en billig VR-pakke »

(Via PocketNow)

Les også
Nå skal Google gjøre VR-brillene av papp mye mer oppslukende
Les også
20-kroners VR-brille av papp reddet liv
Les også
View-Master er tilbake
Les også
Dette er Microsofts Google Cardboard-konkurrent
Les også
Nå har det kommet mer video-innhold for VR-brillene
annonse