Nyhet

Se den nye Facebook-meldingen som gir beskjed når kontoen din angripes av sofistikerte hackere

På sosiale medier, som overalt ellers på Internett, er sikkerhet stadig en høy prioritet, og nå vil Facebook forsøke å beskytte brukerne mot potensiell alvorlig hacking på en bedre måte. Facebook vil nemlig heretter advare brukerne mot hacking som mistenkes for å være sponset av stater.

Fremstøtet beskrives på Facebooks egen sikkerhetsside. Det nye sikkerhetstiltaket innebærer at brukerne vil få opp en melding hver gang Facebook har grunn til å tro at kontoen din er offer for angrep fra uvelkomne aktører med støtte fra statlige myndigheter.

Kan være svært alvorlige

I meldingen anbefales det samtidig at brukeren skrur på «godkjent pålogging»-funksjonen, som innebærer at Facebook sender en sikkerhetskode som brukeren må benytte hver gang man forsøker å logge på Facebook fra en ny enhet.

Statssponsede angrep anses som potensielt langt mer alvorlig enn andre typer hacking, og det er dette som er grunnen til det nye fremstøtet fra Facebook.

– Vi gjør dette fordi denne type angrep har en tendes til å være mer avanserte og farligere enn andre, og vi oppfordrer folk som måtte være rammet av slike på det sterkeste om å ta de nødvendige skrittene for å sikre kontoen sin, skriver Facebook.

Slik ser den nye sikkerhetsmeldingen ut på engelsk. Foto: Facebook

Kan bety ondsinnet programvare

Selskapet gjør oppmerksom på at denne nye meldingen ikke nødvendigvis betyr at det er Facebooks egne systemer som er blitt angrepet, men at det derimot er en indikasjon på at brukerens enhet muligens har blitt infisert med ondsinnet programvare som brukes til å angripe kontoen din.

Siden slik programvare kan være meget sofistikert mener Facebook at brukeren ideelt sett bør vurdere å bytte ut de aktuelle enhetene dersom man får meldingen. Selskapet presiserer imidlertid at meldingen kun dukker opp dersom det foreligger sterke, tekniske beviser.

Akkurat hvilke tekniske verktøy selskapet tar i bruk for å avgjøre dette, vil Facebook imidlertid ikke avsløre av sikkerhetsmessige grunner.

Facebook utvikles stadig: Nå trapper tjenesten opp satsingen på videoinnhold »

(Via Trusted Reviews)

Les også
Nå utvider Facebook Liker-knappen
Les også
Facebooks Siri- og Cortana-konkurrent er lansert
Les også
Facebook åpner opp for livestrømming direkte fra mobilen
Les også
Slik velger du hvem som arver Facebook-kontoen din når du dør
annonse