Til hovedinnhold

Prisene på DDR4-minne skal rase nedover

Samsung dumper prisene på sine moduler.

Minne er en helt essensiell del av datamaskinen din, og i fjor ble DDR4-minnebrikkene satt i søkelyset i forbindelse med Intels lansering av sin nye Haswell-E-arkitektur.

Dog slo du deg fort til ro med at DDR3-brikkene du allerede hadde antagelig holdt en stund til da prisene for de nye brikkene ble kjent. De kostet nemlig det hvite ut av øynene. Nå viser imidlertid en ny rapport fra Digitimes at prisene på DDR4-minne er i fritt fall.

Samsung får «skylden»

Skal vi tro rapporten er det den koreanske giganten Samsung som står bak prisfallet som er i ferd med å finne sted. Grunnen skal visstnok være at selskapet har bestemt seg for å ta en jafs av markedsandelene på nettopp DDR4-minne, og for å oppnå dette har de kuttet prisene på modulene sine.

Ergo forventes det at dagens DDR4-minne etterhvert vil komme seg ned på et tilsvarende prisnivå som forgjengeren DDR3.

Samtidig nevnes det at det i den siste tiden har vært mindre etterspørsel etter minnet på servere, noe som også har gjort at prisene må ned.

Har allerede falt en god del

Spoler vi tiden tilbake til senhøsten i 2014 finnes det mange eksempler på at DDR4-minne hadde stive priser. Tar vi en nærmere kikk på prisutviklingen ser vi også at prisen på dagens DDR4-minne har falt en god del siden de kom på markedet for noen måneder siden.

For eksempel kan vi ta Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL15 16GB, som er en av flere minnemoduler som er populære, ifølge Prisguide. Minnet kostet i underkant av tre tusen kroner når den kom på markedet, men fås i dag kjøpt til rundt 1800 kroner.

Et annet eksempel er Corsair Dominator Platinum DDR4 3000MHz 16GB CL15 (4x4GB), som kostet deg omlag 5300 kroner når det dukket opp i butikkhyllene i oktober 2014. I dag kan du kjøpe det samme minne for rett i overkant av 2500 kroner.

Skal vi tro rapporten vil vi altså i tiden som kommer se enda billigere DDR4-minne enn hva som er tilfelle i skrivende stund.

Vi har i samarbeid med Prisguide hentet inn noen priseksempler i artikkelen i dag den 24. juni 2015. Prisguide er eid av Amedia, som også eier Tek.no.

Er du på jakt etter ny TV i sommer?
Her er noen modeller vi kan anbefale deg »

(Kilde: Digitimes)

Les også
Samsung med minne-gjennombrudd
Les også
Nå er de «bærbare» Asus-stasjonære i salg
Les også
Sapphire Radeon R9 285 OC Dual-X: Kjapp prisnedgang gjorde AMDs mellomklassekort mer spiselig
Les også
Intel Core i7 5960X - Haswell-E: Så rå er Intels nye ytelsesmonster
annonse