Til hovedinnhold

Denne kameradronen kan brukes med VR-brillene Oculus Rift

Parrot slipper ny modell med artige egenskaper.

Parrot/YouTube

Flyvende kameradroner er et unnværlig hjelpemiddel dersom du ønsker å ta spennende bilder fra ellers utilgjengelige perspektiver, og utvalget av slike droner ser stadig ut til å øke.

Nå melder TechCrunch og The Verge om en ny kameradrone fra selskapet Parrot, kalt Bebop, som i tillagg til lav vekt også har et knippe andre interessante egenskaper.

180 grader

Bebop, som blir oppfølgeren til Parrots eksisterende modell AR Drone 2.0, kommer med et kamera på 14 megapiksler med et fiskeøyeobjektiv som er i stand til å ta bilder og video med en vinkel på hele 180 grader. Det setter deg altså i stand til å ta skikkelige panoramabilder.

Bebop i bruk med Oculus Rift og Skycontroller.Foto: Parrot/YouTube

Fiskeøyeobjektivet spiller imidlertid også en viktig rolle i den noe unike bildestabilisatorsløsningen som dronen bruker. Ved hjelp av den brede vinkelen bevarer kameret nemlig en fast kameravinkel ved å simpelthen skjære ut et lite, rektangulært område fra alt bildematerialet som fanges inn og fjerne det som ikke brukes.

Kameraet vil da altså fange inn mye «unødvendig» bildemateriale, men til gjengjeld skal man på denne måten kunne få meget jevne videoopptak uten å ty til mekaniske stabilisatorer, som bidrar til å øke vekten. Mye takket være denne løsningen veier Bebop bare 400 gram.

Kan brukes med Oculus Rift

Den brede synsvinkelen gir også dronen en annen fascinerende mulighet, nemlig kompatibilitet med de mye omtalte VR-brillene Oculus Rift. Dette krever imidlertid at du bruker dronen med den nye Skycontroller-enheten, som også er på trappene fra Parrot.

Skycontroller er en stor kontrollenhet med to tommelstikker på hver side og plass til nettbrett eller smarttelefon i midten. I tillegg til å åpne for Oculus Rift-bruk, øker denne kontrollen også rekkevidden til Bebop til hele 2 kilometer, fra de opprinnelige 300 meterne.

Det er uvisst når Bebop vil bli sluppet på markedet og hva den vil koste. Mange flere detaljer kan du finne på produktsiden, og under ser du et par demonstrasjonvideoer av dronen, hvorav en viser hvordan den fungerer med Oculus Rift og Skycontroller.

en av konkurrentene til Bebop er Phantom 2 Vision+: Den er smart nok til å holde seg unna flyplasser »

Mer om
annonse