Tek.no

Nyhet

Google har opprettet sitt eget bilselskap

«Google Auto» er selskapet som omsider kan bringe de selvkjørende bilene til forbrukerne.

Google
4 Aug 2015 19:09

Det er ingen hemmelighet at søkegiganten Google i lengre tid har jobbet med å utvikle teknologi for selvkjørende biler, men nå viser det seg at bilsatsingen er enda mer seriøs enn det mange nok har hatt inntrykk av. Google skal nemlig ha opprettet et eget bilselskap.

Dette kommer frem av dokumenter som den britiske avisen The Guardian har fått tak i. Googles bilselskap heter Google Auto LLC og ble ifølge dokumentene stiftet i 2011, noe som altså har skjedd i relativ stillhet.

Stod bak selvkjørende Lexus-modeller

Sjefen i selskapet skal være Chris Urmson, som leder Googles program for selvkjørende biler. Selskapet er nasjonalt og internasjonalt registrert som en produsent av passasjér-kjøretøy.

Googles selvkjørende biler er ikke spesielt romslige på innsiden. Foto: Google/YouTube

Google Auto-selskapet skal først ha vært ansvarlig for modifikasjonen av de 23 selvkjørende Lexus-modellene som Google har testet ut i flere år, og som bruker samme teknologi som de nye, selvkjørende prototypene som nå skal ut på vanlige veier.

Dokumentene som The Guardian fikk tak i inneholdt også noen flere detaljer om de nye prototypene til Google Auto, som altså bygges helt fra grunnen av og ikke kun blir modifiserte. Bilene skal blant annet være bakhjulsdrevne, og hvert enkelt hjul skal ha sitt eget bremsesystem.

Liten motor

Ellers skal de være utstyrt med en relativt beskjeden, elektrisk motor på mellom 20-30 kilowatt, som tilsvarer rundt 40 hestekrefter. Prototypene bygges rett utenfor den store bilbyen Detroit av et partnerselskap ved navn Roush, som spesialiserer seg på bygging av komponenter til sportsbiler.

De har ellers lav vekt og er i stand til en toppfart på rundt 40 kilometer i timen. Det skal videre ha kommet frem i dokumentene at Google Auto ikke planlegger å tilby de selvkjørende bilene sine for salg ennå, men dette kan likevel skje på et senere tidspunkt.

Ifølge The Guardian skal nemlig den tidligere Google-ingeniøren Sebastian Thrun, mannen som startet arbeidet med den selvkjørende bilteknologien, ha sagt at Googles ambisjon alltid er å gå hele veien fra forskning til ferdig produkt. Når bilene eventuelt blir kommersialisert er imidlertid ennå høyst uvisst.

Under kan du se en presentasjonsvideo av de nye, selvkjørende prototypene til Google Auto, som snart skal ut på vanlige veier.

Googles selvkjørende biler har havnet i en del ulykker: Men det har aldri vært teknologiens feil »

(Via The Verge)

Les også
Google skal trolig samarbeide med bilgiganten Ford om selvkjørende biler
Les også
Google skal kanskje ta opp konkurransen mot Uber
Les også
Denne elbilen er laget av papp – og den kan kjøre!
Les også
Så mye kode består hele Google av
Les også
Google blir til Alphabet
Les også
Apple: – Vi skal IKKE bli en mobiloperatør!
Les også
California letter på sløret om autobilulykker
Les også
Nå skal Googles selvkjørende biler ut på vanlige veier
Les også
Googles autobiler har vært i elleve ulykker på seks år
Les også
Google vil plassere kollisjonsputer på utsiden av sine selvkjørende biler
Les også
Google har laget «Matrix»-simulator til testing av selvkjørende biler
annonse

Les også