Tek.no

Nyhet

29 minutter skal være nok til å lære deg noe helt nytt

Den norske mobilappen «29 Minute Books» har komprimert lange, tunge bøker til korte lydklipp.

Skjermdump
3 Mar 2016 17:00

I disse Internett- og teknologitider hvor informasjon er umiddelbart tilgjengelig med et tastetrykk, kan det være vrient å finne tid og tålmodighet til å lese hele bøker. Nå finnes det et nytt konsept som lar deg bruke mobilen til å tilegne deg ny kunnskap på en kjapp og bekvem måte.

Det nye konseptet heter «29 Minute Books» og er rett og slett elektroniske bøker som komprimerer en rekke ulike temaer ned til, som navnet antyder, 29 minutter.

Bøkene kan både leses eller lyttes til som lydbøker, og kan enten lastes ned fra hjemmesiden eller via en egen mobilapp som for øyeblikket er tilgjengelig til iPhone. Android- og Windows Phone-versjon skal også være på vei.

100 prosent norskeid

Selskapet er 100 prosent norskeid og eier alle rettighetene til bøkene, som er originale verk skrevet ved hjelp av rundt 60 internasjonale forfattere over en periode på 8-9 måneder. Bøkene er på engelsk, men selskapet planlegger oversettelser til mange andre språk, muligens også norsk.

Hitler er blant temaene du kan lære mer om med appen.
29 Minute Books

Utvalget består primært av bøker som handler om spesifikke temaer, men skjønnlitterære bøker skal også være underveis. 95% av bøkene finnes både som ebok og lydbok, og ambisjonen er å tilby 1000 titler innen ett år.

Daglig leder og grunnlegger av 29 Minute Books, Frank Homme, forteller til Tek.no at det ikke er snakk om tunge fagbøker, men et produkt som likevel vil kunne ha stor verdi innen for eksempel undervisningssektoren.

Satser på det engelskspråklige markedet

– Det er viktig å understreke at vi ser på dette som et underholdningsprodukt, men det hersker liten tvil om at våre bøker kan være særdeles nyttig for skoleelever og studenter, påpeker Homme overfor Tek.no.

Homme kan fortelle at de hovedsakelig ønsker å satse på det engelskspråklige markedet inntil videre siden det er der det største markedet ligger. I den forbindelse søker selskapet nå partnere og investorer som kan få fart på den internasjonale markedsføringen.

Selve appen er for øvrig gratis å laste ned, mens bøkene koster et par dollar per stykk. Mer informasjon kan du finne på hjemmesiden, og appen kan altså lastes ned fra App Store.

En populær Google-app har nå fått en stor oppgradering:
Google Maps gjør det nå lettere å ta omveier i navigasjonsmodusen »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
– Apples nye iPad blir en mini-versjon av iPad Pro
annonse

Les også