Nyhet

Dette er Android-skaperens egen telefon

«Essential Phone» har flere innovative løsninger.

Sent i mars fikk vi det som skulle være det første glimtet av en splitter ny og spennende Android-telefon, fra ingen ringere enn operativsystemets grunnlegger selv.

Andy Rubin sluttet hos Google i 2014, men trakk i dag sløret av telefonen sin tuftet på systemet han i sin tid bygde opp. Hils på «Essential Phone», fra selskapet Essential.

Telefonen ser ut til å være laget etter samme prinsipp som både LG G6 og Samsung Galaxy S8/S8+, med svært tynne rammer både ned og spesielt oppe. Øverst er det knapt noe, foruten et innhogg inn i selve panelet med et frontkamera i.

Knall og fall: iPhone nederst, Galaxy i midten og Essential øverst.

Materialene brukt i konstruksjonen er ingenting å kimse av. Her finner du Gorilla Glass 5 på fremsiden, en fryktelig hard keramisk bakside og – ikke minst – en ramme og kropp i intet mindre enn titan. Titan er både hardere og mer motstandsdyktig mot fall og riper enn aluminium, noe Rubin og og Essential viser frem i bildet til høyre.

Som vi ser skal både iPhonen og Galaxy-telefonen ha tatt ganske god skade av fallet, der Essential Phone etter sigende skal være uskadet. En video av fallet finner du på hjemmesiden til selskapet.

Telefonen kommer i fire farger: blank sort, matt sort, hvit og en lekker grønn/gull-kombinasjon.

Telefonen skal etterhvert kunne fås i fire farger.

Svært heftige spesifikasjoner

Noe annet du heller ikke bør kimse av er maskinvaren på innsiden. Her finner vi Qualcomms foreløpige høvdingbrikke, Snapdragon 835, bygget på 10 nanometers produksjonsprosess og med den kanskje heftigste ytelsen på markedet. Denne er koblet med 4 GB minne, 128 GB intern lagring og den kraftige grafikkdelen Adreno 540. Kort sagt: nok kraft til alt du måtte ønske.

Dette må uten tvil være den raffeste varianten av telefonen.

Videre er skjermen på 5,71 tommer, og i det noe utradisjonelle 19:10-formatet. Pikselantallet blir således også utradisjonelt, med 2 560 i høyden og 1 312 i bredden. Panelet er av typen LTPS LCD, som er en forbedret variant av tradisjonelle LCD-paneler.

Kamerabiten er også ganske interessant her. For det første er det to kameraer bak, som på samme måte som Huaweis P10-serie består av ett fargekamera og ett svart/hvitt-kamera. Dette skal ifølge Essential selv la telefonen fange opptil 200 prosent mer lys enn «...et tradisjonelt kamera...», uten at det spesifiseres mer nøyaktig hva man har målt mot. Ellers er det en heftig fokusløsning tuftet på både kontrast- og laserbasert fokus i kombinasjon med fasedeteksjon på plass. Blendertall på f/1.85 vorder også godt for ytelsen i dårlig lys.

Frontkameraet er på sin side på mer moderate 8 megapiksler og en blender på f/2.2, men er som nevnt innfelt i selve LCD-panelet. Både kameraene foran og bak kan imidlertid ta opp både 4K-video i 30 fps og 720p-video i 120 fps.

Ved hjelp av to kontakter på baksiden og magnetisme kan man feste på ulike moduler, for eksempel dette 360-graders kameraet.

Av annet snadder kan nevnes fingeravtrykksleser bak, hurtiglading og USB Type-C, samt to kontaktpunkter på baksiden. Disse to skal kunne la deg koble til modulært utstyr ved hjelp av en magnet på undersiden, som for eksempel et 360-graders kamera Essential også har lansert. De markedsfører også en ladekrybbe som skal sende strøm gjennom de to kontaktene.

På nedsiden bør det nevnes at telefonen leveres uten hodetelefoninngang, men etter sigende med en overgang fra USB Type-C.

Essential Phone er imidlertid ikke vanntett.

Veiledende amerikansk utsalgspris er 699 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Dette er den foreløpig heftigste «rammeløse» telefonen vi har testet:
TEST: Samsung Galaxy S8+ er dyr, men deilig »

(Kilde: Essential, The Verge)

Les også
Android-skaperens heftige mobil ble plutselig mye billigere
Les også
Her blir Essential Phone brent, bøyd og skrapt
Les også
– Essential Phone vil få nye moduler med faste mellomrom
Les også
Her masseproduseres Android-skapernes nesten kantløse mobil
Les også
Sharp drar sløret av Aquos S2 – en mobil nesten helt uten rammer
Les også
Android-skapernes heftige mobil kommer trolig snart til Europa
Les også
Snart dukker Snapdragon 835 opp i Windows 10-PC-er
annonse