Til hovedinnhold

Nå kommer Surface Go i 4G-utgave

Vegar Jansen, Tek.no

Den lille Microsoft Surface Go er en av de mest portable og hendige bærbare datamaskinene vi vet om, og nå blir den enda kjekkere for deg som er mye på farten. En LTE-utgave – altså der datamaskinen har innebygd mobilt bredbånd via 4G-nettet – er nemlig på vei.

I første omgang er det bedriftskunder som skal få nyte av bedre og smartere internettoppkobling der ikke Wi-Fi er tilgjengelig. Her til lands er slippdatoen satt til 22. november.

Noen nøyaktig pris i norsk kroner på de nye utgavene har vi ikke fått, men med tanke på at LTE-funksjonaliteten for den vanlige Surface Pro betydde en drøy tusenlapp ekstra, regner vi med at det er omtrent dette det ligger på for Surface Go også.

Enklere og bedre dekning

Med mobilt bredbånd integrert er du altså ikke avhengig av Wi-Fi for å kunne koble deg opp mot internettet. Pendlere og andre som ofte er på reise er også klar over at gratis Wi-Fi-tilbud på slikt som buss og tog har svært varierende kvalitet.

Da vi testet Surface Pro med LTE mot en Surface Pro koblet opp mot mobiltelefonen var det tydelige kvalitetsforskjeller på forbindelsen.
Vegar Jansen, Tek.no

Riktignok kan du bruke de fleste moderne smartmobiler til å koble datamaskinen trådløst mot nettet også, men det er ikke like kjapt og praktisk som å ha funksjonaliteten innebygd.

En annen ting er at bedre antenner i datamaskinen betyr en mer stabil forbindelse med lavere forsinkelse og bedre hastigheter.

Mer om hvordan integrert mobilt bredbånd virker finner du i vår test av Microsoft Surface Pro med LTE Advanced.

Ikke med rimeligste konfigurasjon

Enn så lenge ønsker ikke Microsoft Norge å si noe om pris eller tilgjengelighet for privatkunder. Men når vi ser på selskapets USA-priser, ser det ut til at Go med LTE kun kommer til å bli tilgjengelig i den mest påkostede konfigurasjonen – altså med 128 GB lagring og 8 GB minne.

Vegar Jansen, Tek.no

Denne har i dag en prislapp på 5900 kroner, så vi kan i så fall regne med at privatkunder som ønsker seg LTE-utgaven vil måtte ut med litt over 7000 kroner her til lands.

Når dette blir vet vi ikke i skrivende stund, men Microsoft har lovet å komme med mer informasjon på et senere tidspunkt.

Hadde stor Surface-lansering i oktober:
Ny Surface Laptop, Pro og Studio >>>

annonse