Tek.no

Nyhet

OnePlus går fra å lage mobiler til å lage TV

Sier de skal revolusjonere TV-teknologien.

Colourbox/16376589
17 Sept 2018 18:39

Kinesiske OnePlus har hittil kun beskjeftiget seg med mobiltelefoner, men nå tar selskapet omsider steget inn i helt nytt territorium. Som OnePlus selv kunngjorde på forumet sitt skal de nemlig begynne å lage TV-er – og det med store ambisjoner.

Med OnePlus TV, som det nye produktsegmentet heter, har selskapet planer om å bringe det intelligente hjemmet til intet mindre enn nye høyder.

Mener dagens TV-er er for tradisjonelle

Detaljene er ennå noe vage omkring hva dette betyr i praksis, men ifølge selskapet er meningen å bruke kunstig intelligens og Internett-funksjonalitet til å gi TV-en en mye mer sentral plass i hjemmet enn den har hatt hittil.

– Vi føler at TV-er på markedet i dag fremdeles føles ganske tradisjonelle når det gjelder funksjonalitet og opplevelse, sa OnePlus-grunnlegger Pete Lau i et intervju med Business Insider.

OnePlus er mest kjent for sine mobiler, men skal nå ta steget over til TV-er.
OnePlus

– De har ikke egentlig integrert Internett inn i opplevelsen på en god måte og matchet opplevelsen med det man forventer i dagens nettilkoblede samfunn, la han til.

Ifølge Lay skal det legges vekt på å gjøre TV-en skikkelig smart, og ikke minst skal den også kunne fungere med mobiltelefoner på en mer sømløs måte enn tidligere. Det skal blant annet innebære å sende bilder og video rett til TV-en uten å gå via tredjepartsapper- eller tjenester.

Skal erstatte smarthøyttalere

Planen er også å utstyre TV-en med assistent-funksjoner slik at TV-en kan erstatte behovet for smarthøyttalere ala Google Home eller Amazon Echo. Det betyr altså kalenderfunksjonalitet, påminnelser, og bestilling av tjenester direkte fra TV-en.

OnePlus skal være i dialog med store aktører i industrien om støtte for eksisterende smarthjem-økosystem, så det ser altså ikke ut til at det dreier seg om nye, proprietære løsninger.

Ingen detaljer rundt tekniske spesifikasjoner foreligger ennå, men ifølge Lau skal TV-en bli et flaggskip-produkt i premium-klassen med det som hører til av maskinvare.

OnePlus-grunnleggeren har håp om å få deres første TV ut på markedet allerede neste år, men gir samtidig ingen løfter.

Les også: Derfor er lanseringen av Google Assistant i Norge så viktig »

Les også
LG avslører verdens første 8K-OLED-TV
Les også
Sony slipper TV-er med Netflix-modus
annonse

Les også