Til hovedinnhold

Norske stjerneregissører til ny Netflix-serie

Skal baseres på Marco Polos eventyr.

Videostrømmetjensten Netflix vil i løpet av året produsere en ni-episoders originalserie basert på Marco Polos eventyr. Serien skal etter planen ha premiere mot slutten av 2014.

«Den kjente eventyrerens reise fører ham til sentrum av en brutal krig i Kina på 1200-tallet, en verden fylt med kampsport, seksuelle intriger, politisk korrupsjon og storslagen krigføring» skriver Netflix i en pressemelding.

Med andre ord kan dette bli noe for nesten hele familien.

Nordmenn i regissørstolen

Netflix, som med suksessen House of Cards har bevist at det er mulig å produsere kvalitetsserier kun for strømme-TV, har etter alt å dømme også fått med seg en dugelig gjeng til å snekre sammen Marco Polo-eventyret sitt.

Det norske regissørparet Joachim Rønning og Espen Sandberg, kjent fra filmene Kon Tiki og Max Manus, er med på å lage serien. Ellers har Netflix hanket inn produsent og regissør Dan Minahan, som blant annet har hatt regien i episoder av Game of Thrones, True Blood og Deadwood. John Fusco, som har ført pennen for suksessfilmer som Young Guns og Hidalgo, er oppført som skaper og produsent.

Innspillingen vil foregå i Malaysia og skal inkludere skuespillere «fra flere ulike deler av verden». Ingen er nevnt, og dermed er ingen glemt.

– John Fusco og hans team har sammen skapt en tidløs fortelling med ingredienser som makt, eventyr, svik og begjær. Historien kombinerer god fortellerkunst og høy filmatisk kvalitet, sier innholdsansvarlig i Netflix, Ted Sarandos.

Strømme-TV vant Emmypris:
Netflix er historisk >>>

Kilde: Pressemelding

annonse